Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα αποχαιρετούν οι λιμενεργάτες τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους ενώ η εργοδοσία πάει ξανά στο δικαστήριο

Μέσα σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησαν σήμερα, Σάββατο, οι λιμενεργάτες τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή, που έχασε τη ζωή του από μια γερανοφέφυρα στον χώρο του λιμανιού.
Την ίδια ώρα, η DPPort Service, που έχει αναλάβει εργολαβικά την εκτέλεση των εργασιών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων κατέφυγε, για τρίτη φορά, σε ισάριθμα 24ωρα, στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και η νέα απεργία, που προκηρύχτηκε από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση έγινε, το βράδυ της Παρασκευής, συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζόμενων με τον υπουργό Γ. Πλακιωτάκη και εκπροσώπους της ΣΕΠ, θυγατρικής της Cosco, η οποία έχει την διαχείριση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε αυτή τη σύσκεψη προτάθηκε προς τους εκπροσώπους των εργαζόμενων να συσταθεί μια επιστημονική επιτροπή για να εξεταστεί τα μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι.
Βέβαια, εάν έγινε μια τέτοια πρόταση και από την πλευρά του Υπουργείου θα ήταν εξαιρετικά παράδοξο διότι θα εμφανιζόταν το Υπουργείο να μην γνωρίζει- ως όφειλε- εάν τηρούνται επαρκή μέτρα ασφαλείας.
Στο μεταξύ το απόγευμα του Σαββάτου το Εργατικό Κέντρο Πειραιά έχει καλέσει τα σωματεία- μέλη του σε σύσκεψη για να εξεταστεί η κατάσταση στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις