Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Τελευταίες εξελίξεις: Η νέα απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία των λιμενεργατών- Συνάντηση με ΥΕΝ

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία των εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν την έκρινε και καταχρηστική, με αποτέλεσμα να διατηρούν το δικαίωμα να την επαναπροκηρύξουν.
Σύμφωνα με τον 902.gr η DPPort Services, που έχει αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στις παραπάνω προβλήτες, ζητούσε με την προσφυγή της να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια νέας απεργίας στο λιμάνι, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.
Η απόφαση εκδόθηκε αργά το βράδυ αλλά με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας μέχρι τα μεσάνυχτα.
Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής υπήρξε πρόσκληση προς το Σωματείο για να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τη θυγατρική της COSCO, την PCT, η οποία έχει αναλάβει εδώ και χρόνια- πριν δοθεί στη κινέζικη εταιρεία ολόκληρος ο ΟΛΠ- η λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις αποφάσεις τους.
Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας εκτός από την αρχική ανακοίνωση για το τραγικό ατύχημα που στοίχισε την ζωή στον άτυχο λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή και πυροδότησε τις εργατικές κινητοποιήσεις δεν έχει υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις συναντήσεις, που έχουν γίνει και- κυρίως- για τις θέσεις της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των εργαζόμενων για την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στις παραπάνω προβλήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις