Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Φρένο.... στη μετατροπή του Σχιστού σε χωματερή του λεκανοπεδίου βάζουν οι πολίτες

Η φωτό παραχωρήθηκε από το
Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας

 «Φρένο» στη μετατροπή του Σχιστού σε νέα χωματερή είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι πολίτες.
Την Τετάρτη 28/7 έγινε, έξω από το Σταθμό Μεταφόρτωσης, κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας ενώ η δημοτική αρχή της πόλης προαναγγέλλει νέο γύρο κινητοποιήσεων με τρία αιτήματα:
1.    Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.
2.    Κανένας νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό.
3.    Δημόσιο χαρακτήρα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμία ΣΔΙΤ.
Στη κινητοποίηση, που

έγινε «ενάντια στο κατά συρροήν περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και δεκαετίες και αντιμετωπίζει τους κατοίκους της περιοχής ως πολίτες β’ κατηγορίας», σύμφωνα με το Δήμο, παρευρέθηκαν, οι βουλευτές Τρύφωνας Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Φωτεινή Μπακαδήμα (ΜεΡΑ25) καθώς και συλλογικότητες, στελέχη της αυτοδιοίκησης και πολίτες, απαιτώντας την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, για να σταματήσει επιτέλους το Σχιστό να είναι η πίσω αυλή της Αττικής.
«Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με σκοπό να μπει ένα οριστικό τέλος στις επιδιώξεις κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής σε σχέση με το Σχιστό», ξεκαθαρίζει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Και υπογραμμίζει:
«Κυβέρνηση και Περιφέρεια οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τις αποφάσεις της πόλης καθώς η περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν μπορεί και δεν θα γίνει άλλο ανεκτή»

 Όπως έχει γράψει, αναλυτικά, το pireas2day.blogspot.gr (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ) τη…. πόρτα για τη δημιουργία μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στο Σχιστό «άνοιξε» τροπολογία, που προώθησε η κυβέρνηση στη Βουλή και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης


Ο Γ. Ραγκούσης
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης σε δήλωσή του υπογράμμισε:
«Με μια αιφνιδιαστική τροπολογία στις 20-7-2021, πού έγινε νόμος του κράτους, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  αλλάζει η χρήση γης στη περιοχή του Σχιστού κι επιτρέπει την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών) εντός της Ζώνης Α του Ποικίλου όρους Αιγάλεω, μολονότι προσδιορίζεται με το ν. 2742/1999, ως Ζώνη απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στην οποία επιτρέπεται μόνο η εγκατάσταση υπαίθριων ή ημιυπαίθριων καθιστικών (περίπτερα αναψυχής).
Πρόκειται για μία τροπολογία που έρχεται να ολοκληρώσει το περιβαλλοντικό έγκλημα της περιοχής και να τη μετατρέψει σε μία «νέα Φυλή», με άμεσο συνεργό τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
Η ψήφιση της τροπολογίας έρχεται λίγες μόνο μέρες από τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου από τον κ. Μητσοτάκη και τα μεγάλα λόγια του ότι η κυβέρνηση δήθεν στέκεται «δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους». Λόγια που πλέον ακούγονται ως μεγάλη φάρσα.
Δεν είναι μόνο η ήδη υπάρχουσα Μονάδα Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εξυπηρετεί 20 Δήμους της Αττικής, είναι και η καταπάτηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής προστασίας που έρχεται αθροιστικά να μετατρέψει τη δασική έκταση του όρους Αιγάλεω σε εφιάλτη για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού κι όλων των γειτονικών Δήμων πέριξ του όρους Αιγάλεω.
Δε θα δεχτούμε να μετατραπεί η Β´ Πειραιά σε σκουπιδότοπο όλης της Αττικής.
Ο λόγος πλέον περνάει στους πολίτες οι οποίοι και θα καταδικάσουν αυστηρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις