Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Συνελήφθησαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει σταθμευμένα ΙΧ έξω από το Γ' νεκροταφείο στη Νίκαια

Ομάδα διαρρηκτών, που είχε ρημάξει τα σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, έξω από το Γ’ νεκροταφείο, στη Νίκαια, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.
«Πρωταγωνιστές» δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 39 χρονών, αντίστοιχα, που συνελήφθησαν από άνδρες της Άμεσης Δράσης, στον Ασπρόπυργο ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερις συνεργοί τους, ανάμεσά τους και ένας αλλοδαπός, στον οποίο «ακουμπούσαν» τα κλοπιμαία.
Λίγο πριν τη σύλληψή τους οι δύο διαρρήκτες επιβαίνοντες σε όχημα πήγαν στο συνηθισμένο χώρο δράσης τους, στο Γ’ νεκροταφείο στη Νίκαια. Εκεί πλησίασαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, το παραβίασαν και αφαίρεσαν από μέρα μια τσάντα, που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά είδη.
Στη συνέχεια διέφυγαν προς το Κερατσίνι, όπου και έριξαν τα κλοπιμαία, συσκευασμένα σε μια νάιλον σακούλα, πίσω από έναν θάμνο, για να τα παραλάβουν αργότερα.
Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, αφαίρεσαν από το εσωτερικό ενός οχήματος, που δεν ήταν κλειδωμένο, τσαντάκι με χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αναζητούσαν τους δράστες, τους εντόπισαν στην περιοχή του Ασπροπύργου, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, σφυρί θραύσης τζαμιών και χρηματικό ποσό.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, τα μέλη της ομάδας μετέβαιναν στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών, αναζητώντας οχήματα προς διάρρηξη, ανυποψίαστων πολιτών που επισκέπτονταν το Κοιμητήριο και τα στάθμευαν στο σημείο.
Για τη διάρρηξη των υαλοπινάκων των οχημάτων χρησιμοποιούσαν σφυρί θραύσης τζαμιών και τροχισμένο αιχμηρό αντικείμενο, συνήθως κατσαβίδι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της ομάδας παρέδιδαν, στη συνέχεια, τις κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές, συνήθως κινητά τηλέφωνα, στον αλλοδαπό συνεργό τους, ο οποίος τα διέθετε προς πώληση στο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών ιδιοκτησίας του, στην περιοχή της Ομόνοιας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία εξιχνιάστηκαν άλλες 24 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Γ’ Κοιμητήριο Αθηνών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν εισαγγελέα Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις