Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πόσο αυξάνουν οι αντικειμενικές αξίες στον Πειραιά και στους Δήμους της Β Πειραιά! Οι συνέπειες

Αυξήσεις- φωτιά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων φέρνουν στις συνοικίες της Β’ Πειραιά και στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά οι νέες αντικειμενικές αξίες, όπως προσδιορίστηκαν από την κυβέρνηση.
Όπως έχουν επισημάνει σε δηλώσεις τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Ραγκούσης και ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος η αύξηση των αντικειμενικών αξιών «θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το φόρο μεταβίβασης και κληρονομιάς, τα Δημοτικά Τέλη, τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και πάνω από 20 διαφορετικούς φόρους και τέλη επί ακινήτων, παρά τις ψευδείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο», όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο πρώτος.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο, αυτές οι αυξήσεις θα συμπαρασύρουν και τα ενοίκια!
Συγκεκριμένα:
•    Στον Πειραιά οι αυξήσεις, που φτάνουν στο 26,3% εντοπίζονται στις λαϊκές συγκοινωνίες, όπου η τιμή ζώνης «απογειώνεται» από 950 € στα 1.200 €!
Αντίθετα, στα ίδια επίπεδα παραμένει στις ακριβές συνοικίες, που διατηρείται η τιμή ζώνης στα 3.200€.
Από εκεί και πέρα, οι αυξήσεις, που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών κατά Δήμο της Β’ Πειραιά έχουν ως εξής:
•    Στο Κερατσίνι κατά 38,89%,
•    Στο Πέραμα κατά 40%,
•    Στη Νίκαια κατά 29,41 %,
•    Στον Κορυδαλλό κατά 16,67 %,
•    Στο Ρέντη κατά 13,64%,
•    Στη  Δραπετσώνα κατά 21,05%. Και
•    Στη Σαλαμίνα  κατά 7,69% ,
«Την  ίδια ώρα μειώνονται στην Κηφισιά κατά -34,78%, στην Πεντέλη κατά -20%, στην Εκάλη κατά -9,09%», παρατηρεί ο κ. Ραγκούσης.
Ο ίδιος σε δήλωσή  του σημειώνει, ακόμα, τα εξής:
«Οι πολίτες και τα νοικοκυριά της Β´ Πειραιά βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με όπλο τις νέες άδικες και αδικαιολόγητα αυξημένες αντικειμενικές αξίες.
Η δημοσιοποίηση της Υπουργικής Απόφασης του κ. ΣταΪκούρα με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων φέρνει νέους άδικους πρόσθετους φόρους στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, καθώς και στη μεσαία τάξη του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας-Ρέντη, του Περάματος και της Σαλαμίνα
ς»
«Πρόκειται για μία αδιανόητη κυβερνητική απόφαση που πρέπει να συναντήσει τη γενικευμένη κατακραυγή όλων των κατοίκων της Β´Πειραιά, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων», καταλήγει ο ίδιος.

Ο Χρ. Βρεττάκος
Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος σε δήλωσή του τόνισε:
«Στις 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκαν μετά από απόφαση της Κυβέρνησης οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα σε μία νύχτα χωρίς καμία συζήτηση και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από 01-01-2022 και θα είναι μια ακόμη θηλιά στον λαιμό όλων μας αλλά κυρίως των ασθενέστερων  οικονομικά συμπολιτών μας
».
«Οι αυξήσεις αυτές «φωτιά» που είναι ιδιαίτερα μεγάλες στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής θα οδηγήσουν και σε αύξηση των ενοικίων. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση επιλέγει να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των αδύνατων, για άλλη μια φορά δυσκολεύει την ζωή μας περισσότερο», ανέφερε ο δήμαρχος. Και κατέληξε:
«Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την άδικη αύξηση των αντικειμενικών αξιών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις