Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Τι έγινε στα εγκαίνια και στο Δημαρχείο

Η φωτό είναι από την επίσημη σελίδα
της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Εγκαινιάστηκε, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η νέα πτέρυγα του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.
Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Υγείας αποτελούσε ένα χρονίζον αίτημα των κατοίκων και των φορέων του νησιού, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με 24ωρη λειτουργία, καλείται να εξυπηρετήσει αυξημένες ανάγκες.
Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «το Κέντρο Υγείας δεν παρέχει μόνο πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα μέλη της κοινότητας. Εδώ και έναν περίπου χρόνο υποδέχεται περιστατικά ύποπτα για Covid-19, πραγματοποιεί τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, και από τον Ιανουάριο του 2021 λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, με διακόσιους περίπου εμβολιασμούς την ημέρα».
«Αποτελεί

ένα από τα πολλά Κέντρα Υγείας της χώρας μας, στα οποία ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινά ένα τιτάνιο αγώνα για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη συμφόρηση των πολλαπλώς επιβαρυμένων νοσοκομείων», υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου.
 
Η φωτό είναι από την σελίδα του
Ιδρύματος "Μ. Βαρδινογιάννη"

Η νέα πτέρυγα αποτελεί δωρεά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και σε αυτή θα στεγαστούν παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και δερματολογικό ιατρείο και τα γραφεία της νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Έτσι, το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας αναβαθμίζεται, συνολικά, με εργασίες αποκατάστασης, απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία του.
Το έργο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία στον χαιρετισμό της υπογράμμισε ότι «για εμάς, στην ΕΛΠΙΔΑ και στο Ίδρυμα, η προσφορά αυτή ήταν μονόδρομος και χρέος, από την πρώτη στιγμή που σχεδιάζαμε τις δράσεις του Επετειακού Έτους.  Κι αυτό γιατί αισθανόμασταν την αναγκαιότητα όταν κλείσουν τα φώτα των εορτασμών, να μείνουν υποδομές στο νησί που θα βελτίωναν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και η επέτειος των 2.500 χρόνων να αφήσει ένα αποτύπωμα για το σήμερα αλλά και για το αύριο».
 
Η φωτό είναι από την σελίδα του
Ιδρύματος "Μ. Βαρδινογιάννη"
«Η νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας αποτελεί υλοποίηση αυτής της υπόσχεσης. Είναι μια ελάχιστη συνεισφορά που ενισχύει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας» τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του έκανε μια επισήμανση με… νόημα λέγοντας ότι «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση οφείλουμε να δώσουμε  έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην περαιτέρω στελέχωση του υγειονομικού προσωπικού».
Χαιρετισμό έκανε και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.
Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο, οι παραβρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους  χώρους της νέας πτέρυγας από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, τη διευθύντρια Παναγιώτα Μπάφα και την υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αγορίτσα Κουλούρη.
Η φωτό είναι από την σελίδα του
Ιδρύματος "Μ. Βαρδινογιάννη"
 Στην παρουσίαση της νέας πτέρυγας παρέστησαν, ακόμα,  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Περικλής Αλεβίζος και ο πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας Αθανάσιος Μακρής.
Αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κ. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Σαλαμίνας όπου τις υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος.
Ο κύριος Παναγόπουλος ευχαρίστησε θερμά την κ. Σακελλαροπούλου και την κ. Βαρδινογιάννη για τη στήριξή τους στο νησί της Σαλαμίνας και τους πρόσφερε συμβολικά από ένα στεφάνι ελιάς από την υπεραιωνόβια «Ελιά της Όρσας» ηλικίας 2.500 ετών που βρίσκεται στην περιοχή του Αιαντείου στη Σαλαμίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις