Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Διανομή γευμάτων και ρούχων σε άστεγους από τον Δήμο Πειραιά και επικοινωνιακά ερωτήματα

Γεύματα και χειμερινά είδη (μπουφάν και υπνόσακους) σε άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι προσέφερε, τη παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ).
Επίσης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προσφέρθηκαν γεύματα στους αστέγους στο λιμάνι όσο και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π.,
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικού σκοπού που έχει στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες.
Σημειώνεται πως η φετινή δράση έγινε σε συνεργασία με τους ειδικούς  επιστήμονες του προγράμματος «Social Innovation Piraeus» και την ομάδα εθελοντών «Αlex».
 Συγκεκριμένα, η προσφορά των υπνόσακων και των μπουφάν εντάσσεται στο έργο «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά Social Innovation Piraeus», που  αφορά τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων.
Στη διανομή παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας.
Στη δράση παρέστησαν (σ.σ. γιατί άραγε?) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο βουλευτής Α Πειραιά της ΝΔ Γιάννης Μελάς.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «στον Πειραιά υπάρχουν άστεγοι που δέχονται να φιλοξενηθούν στις δομές του Δήμου κι άλλοι που δεν δέχονται να ενταχθούν από επιλογή».
«Σε κάθε περίπτωση, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά από την αρχή της πανδημίας, αλλά και γενικότερα υλοποιεί προγράμματα και κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες της πόλης», τόνισε ο κ. Μώραλης.

@ (Σχόλιο): Προς δήμαρχο Πειραιά (ενταύθα): 1) Οι άλλοι βουλευτές Α Πειραιά όλων των κομμάτων είχαν κληθεί να παραστούν στην εκδήλωση; 2) Η υφυπουργός γιατί κλήθηκε να παραστεί; Προσέφερε κάτι και δεν το αναφέρατε στο δελτίο τύπου ή απλά- για κάποιο δικό σας λόγο- αποφασίσατε να την προσκαλέσετε και να την προβάλετε;
Όπως καταλαβαίνετε το να προβάλετε- σε δράσεις του Δήμου- κατά το δοκούν, πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και σε βάρος συναδέλφων τους, δεν είναι ορθή πρακτική. Εκτός εάν- επαναλαμβάνουμε- κάτι έχουν προσφέρει στην υλοποίηση της δράσης και δεν το αναφέρετε, πράγμα, που επίσης δεν είναι σωστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις