Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί η Κομισιόν αποφεύγει να παρουσιάσει τα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές εταιρείες για το εμβόλιο του covid- 19;

Υπεκφεύγει η Εευρωπαϊκή Επιτροπή να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για κατάθεση των συμβολαίων για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό (covid- 19)με τους φαρμακευτικούς ομίλους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, η Διεύθυνση Υγείας της Κομισιόν ζήτησε παράταση 15 ημερών για να απαντήσει στο αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος να γνωστοποιήσει τα έγγραφα των συμβολαίων που έχει συνάψει η ΕΕ  με τους φαρμακευτικούς ομίλους με τους όρους και τις δεσμεύσεις των συμφωνιών.
Στην επιστολή της επικαλείται ότι χρειάζεται «χρόνο για εσωτερικές διαβουλεύσεις και μια διεξοδική ανάλυση του αιτήματος». Μεταθέτει δε την απάντηση της για τις 12 Ιανουαρίου.
"Η στάση αυτή της Κομισιόν γεννά σοβαρά ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που αυτή η χρονική μετάθεση σημαίνει ότι θα έχουν μεσολαβήσει οι εγκρίσεις των εμβολίων από τα κράτη μέλη και θα έχει ξεκινήσει κι η χορήγηση του, με βάση τις ως τώρα ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ", αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:
"Το αίτημα του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: να δοθούν αμέσως τα συμβόλαια των συμφωνιών ΕΕ - φαρμακοβιομηχανιών γιατί  είναι  ανάγκη οι λαοί να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τη διασφάλιση της υγείας τους και για το τί συμφωνίες κλείνονται με τα δικά τους λεφτά που είναι πάνω από κάθε εμπορικό απόρρητο".

@(Σχόλιο) Πραγματικά το θέμα είναι πολύ σημαντικό και η απορία, που δημιουργείται εύλογη: Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δημοσιοποιεί τώρα τα συμβόλαια που έχει συνάψει με τις φαρμακευτικές εταιρείες για το εμβόλιο του "κορωνοϊου". Έχει να κρύψει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις