Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Σπείρα ναρκωτικών με τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων € δρούσε σε Πειραιά, Κερατσίνι. Δείτε βίντεο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε, ταυτόχρονα, σε Πειραιά, Κερατσίνι, Δραπετσώνα και σε δήμους της Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια και Μενίδι) για την εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 21 άτομα ενώ φέρονται να εμπλέκονται άλλα 16, τα οποία έχουν περιληφθεί στη δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.
Το κύκλωμα που εμπορευόταν κοκαΐνη, χασίς και διάφορα χάπια, κυρίως ecstasy φέρεται να είχε κέρδη, που ξεπερνούσαν το τεράστιο ποσό των

500.000 €.
Όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομία κάθε μέλος του κυκλώματος, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα» που αφορούσαν όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης, (ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν).
Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.
Στο βίντεο, που ακολουθεί θα δείτε την αποκάλυψη μιας από αυτές τις κρύπτες και τα ευρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν εντός αυτής.

Από τις έρευνες, που έγιναν σε πολλά σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Πάνω από 1,9 κιλό κοκαίνης, που η αξία του με τιμές της πιάτσας προσεγγίζει τα 100.000€
•    Περισσότερο από ένα κιλό χασίς, που η αξία κυμαίνεται από 18.000- 25.000€, ανάλογα την προέλευσή του.
•    1.834 δισκία ecstasy και 301 φαρμακευτικά δισκία, που η αξία τους υπολογίζεται στα 8.000€, ανάλογα και το είδος των φαρμακευτικών δισκίων.
Στα τρία χρηματοκιβώτια της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 201.755 €.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου και 46 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρονικής εκκένωσης (taser), πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένας μετρητής χαρτονομισμάτων, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, 31 κινητά τηλέφωνα, αντιασφυξιογόνες μάσκες με χημικά κ.α.
Ιδιαίτερα εξετάζονται ιδιόχειρα σημειώματα, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις