Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Το tweet του Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το "αντίο" στον Μαραντόνα

Η φωτό συνόδευε την ανάρτηση
του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως αποτυπώθηκε στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου.
«Ο κόσμος κλαίει για τον Μαραντόνα. Για πάντα 10» έγραψε, χαρακτηριστικά, η "GAZZETTA DELLO SPORT", «Νάπολη: Στάδιο Μαραντόνα. Μπουένος Άιρες: Γεια σου Ντιέγκο», έγραψε η TUTTOSPORT,  «Ο ιδιοφυής φίλος» η CORRIERE DELLO SPORT κ.ο.κ.
Με ιδιαίτερα θερμά και συγκινητικά μηνύματα αποχαιρέτησαν τον "Ντιεγκίτο" ο Πελέ, ο Μέσσι, ο

Ριβάλντο και άλλοι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές.
«Σίγουρα, κάποια ημέρα εμείς οι δύο θα παίξουμε μπάλα εκεί ψηλά στον ουρανό» ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε o Πελέ για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Βραζιλιάνος θρύλος, στα 80 του χρόνια πλέον και με κλονισμένη την υγεία του, αποχαιρέτισε τον Μαραντόνα με λίγες λέξεις, μέσω εκπροσώπου του στο πρακτορείο Reuters. Ο Πελέ και ο Μαραντόνα μοιράζονται τον τίτλο του «Ποδοσφαιριστή του 20ου Αιώνα».
Μακροσκελές αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενώ στην Ελλάδα τη θλίψη τους εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και το ΚΚΕ με αναρτήσεις στο facebook και στο tweeter αντίστοιχα.
«Σήμερα έφυγε ο Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων. Ο κοντόσωμος μάγος με τη γαλανόλευκη φανέλα, το χέρι του Θεού το ‘86 και λίγο μετά η ομορφότερη χορογραφία που φτιάχτηκε ποτέ πάνω στο γρασίδι. Ο ήρωας των barrios της Αργεντινής και του φτωχού Νότου της Ιταλίας. Με τον Τσε στο μπράτσο και με το δίκιο πάντα στην καρδιά. Αντίο Ντιέγκο Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...»., έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έκανε το εξής tweet:
"«Έφυγε» ο Ντιέγκο Μαραντόνα! Ένας λάτρης του ποδοσφαίρου και του δίκιου!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις