Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Πως σταμάτησαν πολίτες του Πειραιά το μπάζωμα δίπλα στο μνημείο του Θεμιστοκλή στη Πειραϊκή. Δείτε ΦΩΤΟ

 Με μια συμβολική αλλά και δυναμική κινητοποίηση πολίτες του Πειραιά υποχρέωσαν φορτηγά, που μετέφεραν χώματα για τις επιχωματώσεις στην Πειραϊκή, να τραβήξουν χειρόφρενο.

Η διαδικασία των επιχωματώσεων (μπάζωμα) γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευής της νέας προβλήτας από τον ΟΛΠ.
Μάλιστα, το μπάζωμα, με τα υλικά που μεταφέρουν φορτηγά τα οποία διέρχονται από την πόλη, συνεχίζεται παρά την εκφρασμένη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Έτσι, πολίτες του Πειραιά ξεκίνησαν φορώντας μάσκες και τηρώντας μεταξύ τους αποστάσεις προχώρησαν, το πρωί της Παρασκευής 13/11, σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος, στην Ακτή Μιαούλη, στο ύψος του παραδοσιακού κτηρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στον Άγιο Νικόλαο.
Τα φορτηγά αναγκαστικά σταμάτησαν και οι πολίτες του Πειραιά, που βρέθηκαν εκεί μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκο Μπελαβίλα, εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την συνέχιση των εργασιών από τον ΟΛΠ.
Να σημειωθεί ότι στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά το θέμα του μπαζώματος είχε καταγγελθεί από τις παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία στο Λιμάνι, με το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να απαντά ότι θα το κοιτάξει με τις υπηρεσίες του Δήμου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Απάντηση που, όπως είπε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Παναγιώτης Αναστασάκος, καλύπτει την παράταξη εν αναμονή περαιτέρω ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως  εξαιρετικά σοβαρό.
Μετά την επιβεβαίωση της έναρξης των εργασιών για το μπάζωμα η παράταξη «Πειραιάς για Όλους» είχε προειδοποιήσει, με ανακοίνωσή του, για την ανάληψη πρωτοβουλιών «ανεξάρτητα από τις ενέργειες του δημάρχου, ο οποίος αν και μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ φάνηκε ωσάν να μην είχε ιδέα περί των επιχωματώσεων και της αγνόησής του από τον οργανισμό», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.
Είναι προφανές ότι το θέμα τις επόμενες μέρες θα έχει συνέχεια……



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις