Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που είχε "ρημάξει" σπίτια στο Κερατσίνι

Συμμορία διαρρηκτών με πλούσια δράση στο Κερατσίνι και περιοχές της Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Η… άκρη του νήματος βρέθηκε μετά από σύλληψη ατόμων στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ακολούθησε επιχείρηση στα Άνω Λιόσια και στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Συνολικά, συνελήφθησαν 11 άτομα και καταζητούνται άλλα δύο, όλοι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.
Όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομία η σπείρα ξεκίνησε την δράση της τον περασμένο Αύγουστο και δρούσαν χωρισμένοι σε ομάδες.
Κάθε ομάδα στην «επιχείρησή» της, για να μην κινεί υποψίες, χρησιμοποιούσε, κάθε φορά, διαφορετικό όχημα το οποίο είτε το νοίκιαζε για μικρό χρονικό διάστημα από γραφείο ενοικιάσεων είτε ανήκε σε οικείο πρόσωπο αλλά πάντα φρόντιζαν να είναι καταχωρημένο στο όνομα γυναίκας.
Η κάθε ομάδα φρόντιζε τον στόχο της κινούμενοι με το αυτοκίνητό τους, κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τον χαμηλό φωτισμό των δρόμων και φροντίζοντας να κινούνται σε γειτονιές με μικρή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών.
Στόχος τους ήταν συνήθως ισόγειες κατοικίες, τις οποίες όταν εντόπιζαν άρχιζαν να παρακολουθούν κάνοντας περιμετρικές διαδρομές με το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κάποιοι αποβιβάζονταν και προσέγγιζαν το σπίτι- στόχο προκειμένου να εντοπίσουν από κοντά τρωτά ή ανασφάλιστα σημεία του ενώ ο οδηγός παρέμενε, σε ετοιμότητα, στο όχημα.
Μόλις έβρισκαν την ευκαιρία έμπαιναν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν μια ληστεία και 21 διαρρήξεις σε σπίτια στο Κερατσίνι, στο Περιστέρι, στο  Ίλιον, στο Χαϊδάρι και στο Καματερό.
Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός που σχετίζεται με την ενδυμασία των κατηγορουμένων στα σημεία διαρρήξεων, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης τρία επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις