Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Δραματικές οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας εν μέσω πανδημίας

Δραματικές ελλείψεις έχει το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας εν μέσω πανδημίας!
Αυτό καταγγέλλει, με ψήφισμά του, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας στηρίζοντας τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.
Το ψήφισμα προωθήθηκε, μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, από τον βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ρωτάει τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση των ελλείψεων.
Συγκεκριμένα, το Ε.Κ. Σαλαμίνας κάνει λόγο για «ανύπαρκτη δημόσια υγειονομική περίθαλψη» στη Σαλαμίνα, σημειώνοντας ότι στο Κέντρο Υγείας:
•    «Ο ελάχιστος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών δεν επιτρέπει την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που επιβάλλει η πανδημία».
•    «Υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα, που δεν επαρκούν και δεν υπάρχει κινητή μονάδα».
•    «Υπάρχει έλλειψη πολλών ειδικοτήτων ιατρών».
Ακόμα καταγγέλλουν ότι:
•    «Τραγική είναι η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τον κόσμο που αναγκάζεται να μετακινείται για λόγους εργασίας στοιβαγμένους κυριολεκτικά»
•    «Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα ferry boat όπου τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να συνωστίζονται και να εγκυμονούν κινδύνους για την εξάπλωση του ιού».
Με βάση τα παραπάνω διεκδικούν:
1.    Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές δομές του νησιού.
2.    Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων
3.    Φαρμακείο στο Κέντρο Υγείας για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε ανέργους, καρκινοπαθείς και όλες τις ευπαθείς ομάδες.
4.    Δωρεάν μαζικά να γίνουν τεστ για τον covid- 19 σε όλους τους πολίτες
5.    Να παρθούν άμεσα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ Αθήνας- Πειραιά και στα fery boat.
6.    Να στελεχωθούν όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις