Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Δημοτική παράταξη Πειραιάς για Όλους: Οι επόμενες κινήσεις μας για να σταματήσει το μπάζωμα στη Πειραϊκή

Αίσθηση προκάλεσε η κινητοποίηση, που έγινε, τη Παρασκευή, από μέλη και γίλους της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» για να σταματήσουν, συμβολικά, τη μετακίνηση μέσα από τη πόλη φορτηγών αυτοκινήτων με μπάζα για την ακτή του μνημείου του Θεμιστοκλή.
Το μπάζωμα στον παραπάνω χώρο γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή νέας προβλήτας πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων.
Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο δύο φορές ομόφωνα απαγόρευσε τη διέλευση τους από τους δρόμους της πόλης. Ο Υπουργός δεν υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, γιατί τότε πρέπει να σταματήσουν τα έργα. Ο Δήμαρχος Πειραιά δηλώνει άγνοια, γιατί αλλιώς πρέπει να τους σταματήσει. Ο Περιφερειάρχης το ίδιο γιατί επίσης πρέπει να τους σταματήσει -και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μη διέλευση από τους δρόμους της πόλης. Για αυτό τους σταματήσαμε -για να σηκώσουμε την κουρτίνα, να βγάλουμε στο φως το "αόρατο" κομβόι του ΟΛΠ.»
Και διεκδικεί:
•    Άμεση διακοπή του μη αδειδοτημένου έργου του ΟΛΠ.
•    Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
•    Άμεση υπογραφή της ΜΠΕ με τις θέσεις και τους όρους του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις