Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Και άλλες 187 προσλήψεις συμβασιούχων κάνει ο Δήμος Πειραιά, Δείτε τις ειδικότητες. Γιατί πρέπει να βιαστούν οι ενδιαφερόμενοι

Σε ακόμα 187 προσλήψεις συμβασιούχων εργατοτεχνιτών προχωράει, με διαδικασίες- εξπρές, ο Δήμος Πειραιά, κάνοντας χρήση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση προσλήψεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊου.
Με τις άλλες 131 προσλήψεις, για τις οποίες έγραψε, πρώτο, το Pireas2day.blogspot.gr (για να δείτε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ) ο αριθμός των συμβασιούχων, που θα προσλάβει, τις επόμενες μέρες, ο Δήμος Πειραιά ανέρχεται, συνολικά, σε 318!
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη και 53 μόνιμων εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας.
Οι 187 νέες προσλήψεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα πρέπει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας να έχουν γίνει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από την Δευτέρα 7/9 να σπεύσουν να πάρουν πληροφορίες από τον Δήμο.
Από τους παραπάνω:
•    Τα 115 άτομα θα προσληφθούν με 3μηνη σύμβαση για την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
•    Τα 39 άτομα θα προσληφθούν με 4μηνη σύμβαση για τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού και Λοπιών Τεχνικών Έργων. Και
•    Τα 33 άτομα με 4μηνη σύμβαση για την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Αναλυτικά, στην πρώτη προκήρυξη για τα 115 άτομα θα προσληφθούν κατά ειδικότητα οι εξής:
ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)    25 άτομα
ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)    20
ΔΕ Τεχνιτών Ελαστικών    1 άτομο
ΔΕ Μηχανοτεχνιτών αυτοκινήτων   2 άτομα
ΥΕ Εργατών- τριών καθαριότητας    67 άτομα
Στη δεύτερη προκήρυξη για τα 39 άτομα, που θα προσληφθούν με 4μηνη σύμβαση για τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού και Λοιπών Τεχνικών Έργων, όπως αναφέρεται:
Το εργατοτεχνικό προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει ανάγκες που αφορούν: α) Εργασίες σε σχολικά κτίρια καθώς αυτά παρουσιάζουν έκτακτες, εκτεταμένες και απρόβλεπτες ζημιές (σοβάδες, πλακάκια, είδη υγιεινής, ελαιοχρωματισμοί, κιγκλιδώματα, πόρτες, κουφώματα κλπ.) β) Εργασίες σε κτίρια που στεγάζουν βρέφη, παιδιά, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Κατά ειδικότητα θα προσληφθούν οι εξής:
ΤΕ Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών 2 άτομα
ΤΕ Τεχνολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών 1 άτομο
ΔΕ Τεχνιτών σιδηρουργών 2 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών ξυλουργών 3 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών οικοδομών 2 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών πλακάδων 3 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών ελαιοχρωματιστών 16 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών υδραυλικών 3 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών ηλεκτρολόγων 3 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών σοβατζήδων 2 άτομα
ΔΕ Οδηγών Γ’ Κατηγορίας 2 άτομα
Τέλος, στη τρίτη προκήρυξη για τα 33 άτομα, που θα προσληφθούν με 4μηνη σύμβαση για την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, όπως αναφέρεται :
«Η εργασία αυτή αφορά δημοτικούς χώρους, όπως κήπους παιδικών χαρών, σχολικούς κήπους, κήπους Ιερών Ναών, παραλιακό μέτωπο, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, νησίδες οδών, δενδροστοιχίες, ιδιωτικά εγκαταλελειμμένα οικόπεδα (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας), κ.λ.π. Οι χώροι αυτοί ευρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Επιπλέον των παραπάνω, η τακτική και απαραίτητη συντήρηση του πρασίνου για  την ανανέωση του επιβαρυμένου αστικού περιβάλλοντος μέσω λειτουργικών και αναβαθμισμένων χώρων πρασίνου απαιτεί την εκτέλεση εργασιών, όπως: κοπή χλοοταπήτων, κλάδεμα θάμνων και φυτικών μπορντουρών, καθώς και κλάδεμα των δένδρων τόσο στους χώρους πρασίνου όσο και στις δενδροστοιχίες.
Η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου επιτυγχάνεται με τον εμπλουτισμό τους με νέες φυτεύσεις ανθοφόρων φυτών, δένδρων και θάμνων, καθώς και με την εγκατάσταση χλοοτάπητα σε επιλεγμένες θέσεις. Επιπλέον, χρήζουν τακτικής συντήρησης και τα στοιχεία εξοπλισμού πάρκων, όπως τα παγκάκια, οι πέργκολες, οι ξύλινες περιφράξεις των παρτεριών, κ.λ.π.
».
Κατά ειδικότητα θα προσληφθούν οι εξής:
ΔΕ Δενδροκηπουρών 2 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών ξυλουργών 2 άτομα
ΔΕ Τεχνιτών Ελαιοχρωματιστών 2 άτομα
ΥΕ Εργατών Πρασίνου 27 άτομα

@ (Σχόλιο) Όχι, ότι το επιπλέον προσωπικό δεν χρειάζεται. Οι ανάγκες του Δήμου είναι μεγάλες. Όμως, γιατί οι εργασίες στους κήπους να πρέπει να εντάσσονται σε αυτές, που απαιτούνται κατεπείγουσες προσλήψεις λόγω της πανδημίας? Ας γίνουν οι προσλήψεις με κανονικές διαδικασίες. Καλύτερα δεν θα είναι?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις