Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Απίστευτη αποκάλυψη της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά για το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης! Τι κρύβει το κτήριο στο κέντρο του Πειραιά

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη για την κατάσταση του κτηρίου, όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.
Συγκεκριμένα η Ένωση σε ανακοίνωσή της αποκαλύπτει επιστολή, με ημερομηνία 10 Ιουνίου 2020, που έλαβε από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ, το οποίο
«επικαλείται Μελέτη Στατικής Επάρκειας που έχει διενεργηθεί από ιδιωτική εταιρεία και αποφαίνεται ότι «το κτίριο χρήζει εκτεταμένων στατικών ενισχύσεων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ισχύουσες σήμερα κανονιστικές διατάξεις περί στατικότητας» και ζητά την μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών «εντός ευλόγου χρόνου, για την ασφάλεια του προσωπικού και των εξυπηρετούμενων πολιτών».
Να σημειωθεί ότι η Ένωση έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη ακόμα και σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης «το πρόβλημα με την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 37, στο κέντρο του Δήμου Πειραιώς».
«Δυστυχώς, έως και σήμερα, δεδομένων βεβαίως, κάποιων υπηρεσιακών ενεργειών για ανεύρεση κτιρίου προς μίσθωση, δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την ασφαλή στέγαση - μεταστέγαση των εν λόγω Υπηρεσιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση, η οποία σημειώνει ότι:
«Αυτό σημαίνει ότι ως Αστυνομικοί, αναμένουμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δημοσίου, Διεύθυνση Τεχνικών ΑΕΑ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Περιφέρεια Αττικής κλπ, να προβούν στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες ελέγχου, εξακριβώνοντας το μέγεθος του προβλήματος στατικότητας του κτιρίου και δρομολογώντας την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις όποιες αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δημοσίου».
Και καταλήγοντας προτείνει τις εξής λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος:
1. Την ανέγερση κτηρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΕΛ.ΑΣ., και συγκεκριμένα επί της οδού Ασκληπιού 23, στα Καμίνια.
2. Την ανεύρεση και απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ κτηρίου ή οικοπέδου του Δήμου Πειραιά με τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
3. Τη χρηματοδότηση μέρους ή όλων των ανωτέρω, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
«Επισημαίνεται ότι, και όποια άλλη προτεινόμενη εκ μέρους σας λύση, είναι αποδεκτή από την πλευρά μας. Εντούτοις, σε περίπτωση υλοποίησης των προαναφερόμενων προτάσεών μας, το κέρδος, τόσο για την Ελληνική Αστυνομία, όσο και για την τοπική κοινωνία, θα είναι διπλό, αφού αφενός θα πληρούνται οι απαιτήσεις για επισκευή είτε ανέγερση ενός σύγχρονου και ασφαλούς κτηρίου, αφετέρου δε, θα εξοικονομηθούν χρήματα από τη διακοπή της εσαεί απόδοσης ενοικίων για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο υπάρχον κτήριο, αλλά και για Υπηρεσίες που ενδέχεται μελλοντικά να φιλοξενηθούν στο νέο κτήριο», καταλήγει η Ένωση.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή.

Το θέμα της ακαταλληλότητας του κτηρίου, όπως το ανέδειξε η Ένωση, έφτασε στη Βουλή, όπου κατατέθηκε η ανακοίνωσή της ως αναφορά στην Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, Γιάννη Ραγκούση και Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Οι τρεις βουλευτές ζητάνε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να τους ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειές του για το σοβαρότατο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις