Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Γ. Μώραλης: Οι Δήμοι πρέπει να στηριχτούν από το κράτος για να ανταποκριθούν στις υγειονομικές υποχρεώσεις τους

Μετά από τις επιχειρήσεις και ο Δήμος Πειραιά περιμένει ενίσχυση από το κράτος για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για την υγειονομική προστασία των πολιτών από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!
«Οι Δήμοι, οι οποίοι ήμασταν και είμαστε  στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει να στηριχθούμε από την κεντρική διοίκηση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM 97,8» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μάρκο.
Ο δήμαρχος αφού ανέφερε τις ενέργειες, που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος για να προστατευθεί η δημόσια υγεία, να εξυπηρετηθούν κοινωνικές ανάγκες και να στηριχτεί το Τζάνειο νοσοκομείο υπογράμμισε ότι
η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να «σηκώσει» το βάρος αυτής της τεράστιας κρίσης.
Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως χρειάζεται  στήριξη από την κεντρική διοίκηση και διερωτήθηκε αν ο Δήμος Πειραιά ή ο κάθε Δήμος θα μπορέσει από τον  επόμενο Σεπτέμβριο να ανταποκριθεί στις απαραίτητες απολυμάνσεις  των σχολείων, των ψεκασμών παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων, στάσεων λεωφορείων, Βρεφονηπιακών Σταθμών, δημοτολογίων, ληξιαρχείων, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, κ.ά.
«Οι Δήμοι, οι οποίοι ήμασταν και είμαστε  στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει να στηριχθούμε από την κεντρική διοίκηση.
Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα που έχουμε, από το υστέρημά μας, αλλά την επόμενη ημέρα είναι καίριο να εξετάσουμε  σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση τους τρόπους ενίσχυσης των Δήμων και νομίζω ότι αυτό το γνωρίζει και  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος», τόνισε ο κ. Μώραλης.  
Τέλος, ερωτηθείς για το προσφυγικό, ο κ. Μώραλης  επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει διαρκή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, σημειώνοντας  πως  στον Πειραιά φιλοξενούνται πρόσφυγες σε διαμερίσματα και σε ξενοδοχείο και εντάσσονται σιγά-σιγά στην Πειραϊκή κοινωνία. «Μακριά από εμάς οι αποκλεισμοί. Είμαστε ανοιχτοί προς όλους με διάλογο, λογική και μέτρο», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.


@ (Σχόλιο) Μετά τις επιχειρήσεις και οι Δήμοι περιμένουν λεφτά από το κράτος. Να δούμε ποιόν άλλον θα κληθεί να ενισχύσει το κρατικό ταμείο. Πόσο ν' αντέξει και αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις