Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Πέραμα- Τι είπε στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου

Συμβολική επίσκεψη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Περάματος πραγματοποίησε, την Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Η κίνηση του κ. Τσίπρα είχε ένα ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς έγινε σε μια νευραλγική υπηρεσία της Αυτοδιοίκησης εν μέσω πανδημίας και όπως είπε ο ίδιος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους
«Ήρθα για να σας ευχαριστήσω...»
Στην διάρκεια της επίσκεψής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο κ. Αργυρόπουλο και εργαζόμενους της βάρδιας ενώ παρουσίασε «δύο άξονες ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου για τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών και την προστασία της εργασίας».
Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η κρίση αυτή έχει αναδείξει μία σειρά από πτυχές, που ενδεχομένως να μας είναι χρήσιμες για να δημιουργήσουμε τους όρους μιας διαφορετικής αντιμετώπισης του δημοσίου χώρου συνολικά».
Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως η Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας, στις υπηρεσίες καθαριότητας.
«Όλο αυτό το διάστημα που εμείς ήμασταν στα σπίτια μας με φόβο για τη ζωή μας και για τη δημόσια υγεία, εσείς ήσασταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να έχετε κάθε μέρα το δημόσιο χώρο, τον χώρο όλων μας, καθαρό σε υψηλή ποιότητα καθαριότητας, και κυρίως να προστατεύσετε τη δημόσια υγιεινή. Και θέλω να πω ότι όλες αυτές τις μέρες συνειδητοποιήσαμε πιστεύω όλοι μας πόσο σημαντικές είναι ορισμένες υπηρεσίες τις οποίες κάποιοι είχαν υποτιμήσει το παρελθόν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Έτσι, στη συνέχεια σημείωσε ότι «δεν μπορεί όλα να είναι στον αυτόματο πιλότο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αγοράς, κάποια δημόσια αγαθά πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο και τη στήριξη της πολιτείας: τα δημόσια νοσοκομεία, οι υπηρεσίες καθαριότητας, τα σχολεία μας, αυτό που ονομάζουμε κοινωνική προστασία».






Έστειλε, λοιπόν το μήνυμα ότι «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να έχει δύο βασικούς άξονες».
Αναφερόμενος στον πρώτο άξονα είπε πως «είναι η ανάδειξη του δημοσίου χώρου, η ανάδειξη και η στήριξη των δημοσίων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πραγματικών κοινωνικών αναγκών, των αναγκών όλων μας». Αναλύοντας περαιτέρω ανέφερε πως κάτι τέτοιο «σημαίνει ότι θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να φτιάξουμε περισσότερα δημόσια νοσοκομεία και καλύτερα. Να προσλάβουμε γιατρούς και νοσηλευτές, να προσλάβουμε καθηγητές για τα παιδιά μας, να ενισχύσουμε τους δήμους στις κρίσιμες υπηρεσίες τους στην καθαριότητα, τη βοήθεια στο σπίτι, να ενισχύσουμε τις τοπικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις κοινωνικές υπηρεσίες».
Όσον αφορά στον δεύτερο άξονα τόνισε: «το δεύτερο που πρέπει να έχει ως άξονα αυτό το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο είναι η προστασία της εργασίας, η ενίσχυση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
•    Στο μεταξύ, τη Πρωτομαγιά Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  Πειραιά  και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων Εργατών στο Πασαλιμάνι.
Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν  ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χ.Φωτιάδης, οι βουλευτές Α' και Β' Πειραιά, Θ. Δρίτσας, Τ.Αλεξιάδης, Ν. Κασιμάτη, ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης "Πειραιάς για Όλους" Ν. Μπελαβίλας , καθώς και τα μέλη της γραμματείας της νομαρχιακής Γ.Αλεβιζόπουλος, Γ.Γώγος, Β.Σταυρόπουλος, η Α.Φρατζεσκάκη συντονίστρια του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και η Μ.Σκεμπέ από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

•    Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Πέραμα είναι από τη σελίδα στο facebook της βουλευτού Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίνας Γ. Κασιμάτη.
•    Με πληροφορίες από το left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις