Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Φωτογραφίες από τη διπλή όψη του Πειραιά στο τομέα του Πρασίνου: Οι αναπλάσεις και η εγκατάλειψη


Η διπλή όψη του Πειραιά, μεταφορικά ο «κύριος Τζέκιλ και ο κύριος Χάϊντ», στον τομέα του Πράσινου αναδείχθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, μέσα από τις φωτογραφίες, που συνόδευσαν ανακοινώσεις του Δήμου Πειραιά και της παράταξης «Πειραιάς για Όλους», με επικεφαλής το Νίκο Μπελαβίλα, για το κρίσιμο θέμα του Πράσινου στη πόλη.
Συγκεκριμένα,
ο Δήμος Πειραιά με την ανακοίνωσή του γνωστοποίησε, με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, ότι:
«Αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών φυτών και λουλουδιών πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε πάρκα, κήπους, πλατείες, προκειμένου να ομορφύνουν γωνιές  της πόλης.
Ταυτόχρονα, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου προχωρούν καθημερινά σε καθαρισμούς, εργασίες κλαδέματος και συντηρήσεις πρασίνου, έτσι ώστε το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση
».

Η απάντηση
 «Βγήκαν οι βάρκες στη στεριά και ο άνεμος χορεύει το χορτάρι.
Κάπως έτσι ρομαντικά αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή την εγκατάλειψη και το χάος που επικρατεί στους χώρους Πράσινου της πόλη μας, στο κέντρο και τις γειτονιές της
», ήταν η δεικτική απάντηση της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», η οποία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Δήμου:
«Είδαμε και φωτογραφίες με τον Δήμαρχο ανάμεσα σε πολύχρωμα λουλούδια και κουρεμένο γκαζόν, μα βλέπουμε και πολλές άλλες με τοπία αφιλόξενα όπου μόνο φίδια μπορούν να επιβιώσουν.
Υπάρχει που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το λιγοστό πράσινο στην πόλη μας, ας φροντίσουμε τουλάχιστο αυτό που έχουμε σε καθημερινή βάση και χωρίς επικοινωνιακά τρικ. Για μια ανάσα ζωής μετά την καραντίνα
».

Το Pireas2day.blogspot. gr παρουσιάζει τις φωτογραφίες από σημεία του Πειραιά, που δημοσιοποίησαν οι δύο πλευρές και ο αναγνώστης, που έτσι και αλλιώς γνωρίζει την κατάσταση στην γειτονιά του, βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις