Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η θαλαμηγός Σαουδάραβα πρίγκηπα μισοβυθίστηκε στο Πέραμα. Ποιός είναι και πόση είναι η περιουσία του

Η θαλαμηγός ενός Σαουδάραβα πρίγκηπα ανατράπηκε στο Πέραμα…..
Το ατύχημα συνέβη, το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά ευτυχώς το 12μελες πλήρωμα της θαλαμηγού με σημαία νήσων Καϋμάν «Nourah of Riyad» πρόλαβε και εγκατέλειψε, εγκαίρως, το σκάφος και βγήκε σώο στη στεριά.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος η 70μετρη θαλαμηγός μισοβυθίστηκε,
κάτω από άγνωστες συνθήκες, με κλίση 45 μοιρών στη διάρκεια ανέλκυσής της από τη θάλασσα στο χερσαίο χώρο ναυπηγείου στο Πέραμα.
Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του μικρού ελληνικού σκάφους «Lamadin», που βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο του, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης και ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης καθώς και ανέλκυσης/επανάπλευσης του σκάφους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Nourah of Riyad», μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ο ιδιοκτήτης του «Nourah of Riyad»
Ιδιοκτήτης της θαλαμηγού «Nourah of Riyad» είναι ο 41χρονος Τούρκι Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Φαχτ Αλ Σαούντ (Turki bin Mohamed bin Fahd Al Saud), εγγονός του προηγούμενου βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Φαχτ.
Ο 41χρονος πρίγκηπας, που ζει στο βασιλικό παλάτι του Ριάντ και η προσωπική περιουσία του εκτιμάται σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έχει 3 κόρες και η νεώτερη ονομάζεται Nourah, απ’ όπου πήρε το όνομα και η θαλαμηγός.
Το σκάφος, που αναπτύσσει ταχύτητα 19 μιλίων, κατασκευάστηκε το 2008, αρχικά για λογαριασμό του πατέρα του Τούρκι, ο οποίος το 2012 το δώρισε στο γιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις