Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ένωση Μηχανικών: Οι εφοπλιστές αφήνουν απροστάτευτους τους ναυτικούς στον κορωνοϊό. Ούτε μάσκες δεν έχουν στα πλοία!

Απροστάτευτους αφήνουν οι εφοπλιστές τους ναυτικούς στην επιδημία του κορωνοϊού.
Αυτή τη σοβαρότατη καταγγελία κάνουν με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη οι ναυτεργατικές ενώσεις των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων» και ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Και υπογραμμίζουν ότι:
«Από καταγγελίες ναυτεργατών μας ανέφεραν ότι εφοπλιστικές εταιρείες δεν ενημερώνουν και δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Συγκεκριμένα παρότι γνωρίζουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις  των καραβιών στα λιμάνια με αυξημένη επικινδυνότητα στην επιδημία, τα καράβια δεν έχουν εξοπλιστεί ούτε με μάσκες προστασίας!!!».
Τα τρία σωματεία ζητούν, ακόμα, «να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τα πλοία των γραμμών Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία, λόγω ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα στην Ιταλία».
«Επαναλαμβάνουμε τις ευθύνες των εφοπλιστικών εταιρειών, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρμόδιων υπουργείων της, για την πλήρη ενημέρωση των ναυτεργατών των καραβιών, την εξασφάλιση και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων,  για την πρόληψη, τον έλεγχο, την προστασία της ανθρώπινης ζωής», καταλήγουν τα τρία σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις