Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Πως το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ενώνει (σχεδόν) ΟΛΕΣ τις παρατάξεις στο Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά έχει κατακτήσει, μετά από τη προσφυγική κρίση του 2016, μια ενωτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού προβλήματος, γεγονός, που επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18/12 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ΟΛΕΣ οι παρατάξεις, εκτός της Χρυσής Αυγής, υπερψήφισαν το Σχέδιο Δράσης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων για το 2020.
Με το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
τα θέματα των δικαιωμάτων, του ασύλου, της Παιδείας, της Υγείας, των κοινωνικών θεμάτων, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της δημόσιας διοίκησης και της εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών.
Η σχεδόν αυτή ομόφωνη απόφαση, που έρχεται να "σφραγίσει" την εμπειρία από τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής στη μεγάλη προσφυγική κρίση του 2016, οφείλεται στο πολύ κλίμα συναίνεσης, που υπάρχει φέτος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά, όπου είναι πρόεδρος ο αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, αντιπρόεδρος; η κ. Πασχαλίνα Καλαγιά (από την παράταξη του κ. Βλαχάκου), γενική γραμματέας η κ. Βάνα Μελά (από την παράταξη του κ. Μπελαβίλα) και υπεύθυνος πολιτισμού και αθλητισμού ο κ. Γρηγόρης Μόφορης (από τη Λαϊκή Συσπείρωση).
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας στη διχαστική φρασεολογία των εκλεγμένων με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, ο αντιδήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος του Συμβουλίου Δημήτρης Καρύδης απάντησε ότι το γεγονός πως καταψήφισε η Χρυσή Αυγή το Σχέδιο Δράσης για το 2020 σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

@ (Σχόλιο) Εμείς το έχουμε ξαναγράψει τα πρόσωπα γράφουν την ιστορία. Και εδώ επιβεβαιωνόμαστε. Η συναίνεση και η αποτελεσματική λειτουργία ενός οργάνου, όπως είναι το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, που θα μπορούσε να είναι ένα "πεθαμένο" όργανο, οφείλεται καθαρά στα πρόσωπα, που απαρτίζουν το Προεδρείο και πρωτίστως στον πρόεδρο. Μακάρι, να υπάρχει και τέτοια συνέχεια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις