Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Λεφτά (για ταξίδια) υπάρχουν στο Δήμο Πειραιά! 13.480 € για 5 μέρες στις Βρυξέλλες!

Ταξίδι στις Βρυξέλλες σε πολυμελή αντιπροσωπεία 7 (!) ατόμων πρόσφερε ο Δήμος Πειραιά πληρώνοντας συνολικά 13.480 €!
Αφορμή για τη πραγματοποίηση του ταξιδιού ήταν η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων», που διεξήχθη στις Βρυξέλλες από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2019 και ο Δήμος Πειραιά έπρεπε να εκπροσωπείται από «νέους εκλεγμένους πολιτικούς».
Η επιλογή των αιρετών έγινε με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη (υπ. αριθμ. 46954.18.7.2019) και αφήνει πολλά ερωτηματικά διότι:
1.    Όλοι οι επιλεγέντες ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας. Δεν βρέθηκε ούτε ένας από παράταξη της μειοψηφίας να συμμετάσχει στην αποστολή;
2.    Πως χαρακτηρίζονται ως «νέοι εκλεγμένοι πολιτικοί» δημοτικοί σύμβουλοι με προηγούμενες θητείες στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν επιλέγονται πραγματικά νέοι εκλεγμένοι σύμβουλοι;
3.    Με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή ο πρόεδρος της Γ’ Κοινότητας και όχι κάποιος δημοτικός σύμβουλος ή κάποιος άλλος πρόεδρος Κοινότητας;
Από τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πληροφορούμαστε ότι οι τέσσερις αιρετοί που αποτέλεσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» ήταν οι Ιωσήφ Βουράκη (πρόεδρος ΟΠΑΝ), Χαραλαμπία Ζηλάκου (αντιδήμαρχος), Παναγιώτης Ρέππας (αντιδήμαρχος) και Χαράλαμπος Λιακοσταύρος (πρόεδρος της Γ’ Κοινότητας). Ταξίδεψαν αεροπορικώς και είχαν 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hilton Brussels City (σ.σ. είχε ίδια τιμή με το ξενοδοχείο που διέμειναν οι υπάλληλοι και ήταν φθηνότερο από άλλα που εξετάστηκαν).
Το συνολικό ύψος της δαπάνης ανήλθε σε 7.620 €.
Να σημειωθεί ότι υπήρξε μια επιπλέον επιβάρυνση 870 € στην αρχική προϋπολογισθείσα δαπάνη διότι η κ. Ζηλάκου και ο κ. Βουράκης «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους» άλλαξαν τα εισιτήρια τους και υπήρξε επιβάρυνση από έξτρα κοστολόγηση (penalty), διαφορά ναύλου και τέλη επανέκδοσης.
Οι τέσσερις αιρετοί συνοδεύονταν από κλιμάκιο τριών μονίμων υπαλλήλων, οι οποίοι έμειναν σε άλλο ξενοδοχείο και για άγνωστο λόγο είχαν μια επιπλέον διανυκτέρευση (5 διανυκτερεύσεις), αφού παρέμειναν στις Βρυξέλλες μία ημέρα μετά το τέλος του συνεδρίου, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Το κόστος του ταξιδιού τους έφτασε στα 5.861 €.
Κατά συνέπεια το συνολικό κόστος του ταξιδιού ανήλθε σε 13.480 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις