Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ψήφισμα- γροθιά των Αστυνομικών του Πειραιά: Ποιές είναι οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα

Ψήφισμα- σοκ των Αστυνομικών του Πειραιά αποκαλύπτει:
•    Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του Πειραιά. 500 αστυνομικοί για όλη την περιοχή του Πειραιά!
•    Ελλείψεις σε ανταλλακτικά οχημάτων, προβληματικό σύστημα επικοινωνιών και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
•    Σε Αστυνομικά Τμήματα δεν υπάρχουν ούτε καθαριστικά υλικά για τα κρατητήρια!
•    Χωρίς καθαρίστριες τα Αστυνομικά Τμήματα Μοσχάτου και Αγ. Ιωάννη Ρέντη
•    «Άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία είναι και οι συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών του Α.Τ Περάματος, του ΑΤ Αίγινας & του ΑΤ Κυθήρων που είναι ετοιμόρροπα»
•    Μεταγωγές υψηλού κινδύνου με «βανάκι»


Με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες εργασίας προσπαθούν οι αστυνομικοί του Πειραιά ν’ ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους!
Η απαράδεκτη κατάσταση αποτυπώνεται σε
ψήφισμα- γροθιά, που ενέκρινε, προ ημερών, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, το οποίο προωθήθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Δρίτσα, Νίνα Κασιμάτη, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιάννη Ραγκούση).
Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, εισαγωγικά οι αστυνομικοί του Πειραιά μοναδικό σκοπό έχουν «την αναβάθμιση του εργασιακού και βιοτικού επιπέδου των Αστυνομικών, την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες και την κοινωνία».
Ακόμα υπογραμμίζουν ότι:
«Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ακραία φαινόμενα ρατσιστικής βίας, κοινωνικών αποκλεισμών και φασιστικών συμπεριφορών - προκλήσεων, επιβεβαιώνοντας την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά της δημοκρατίας, στις πανανθρώπινες αξίες και στις αρχές του Συντάγματος της Χώρας μας για μια ασφαλή και ειρηνική κοινωνία.
Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα όσων έχουν θιγεί από τις μνημονιακές πολιτικές και διαδηλώνουν με ειρηνικό τρόπο για να ανακτήσουν χαμένες κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα
».
Στο ψήφισμα αφού τίθενται τα γενικά κλαδικά αιτήματα υπεισέρχονται στα τοπικά θέματα, όπου αποκαλύπτεται ότι:
•    Σήμερα το προσωπικό που υπηρετεί στον Πειραιά είναι κατά 40-50% λιγότερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο, με βάση τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών της Α.Δ. Πειραιά.
Δηλαδή 1.033 πρέπει να είναι Αστυνομικοί με βάση το σχετικό οργανόγραμμα, αλλά η παρούσα δύναμη είναι μόλις 650 περίπου. Αν εξαιρέσουμε την παρούσα δύναμη σε προσωπικό των νησιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ενδοχώρα (154 Αστυνομικοί), καταλαβαίνουμε όλοι ότι με 500 Αστυνομικούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του Πειραιά και να προσδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, τόσο για τους ίδιους αλλά και για τις περιουσίες τους.

«Με λίγα λόγια, αν δεν ενισχυθεί ο Πειραιάς και συνεχιστούν οι αυξημένες υποχρεώσεις, χωρίς την ύπαρξη απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, τότε βάλτε καλύτερα λουκέτο στις Υπηρεσίες, αλλιώς θα μας αναγκάσετε να βάλλουμε εμείς, τόσο για την Κοινωνία που υπηρετούμε, όσο και για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας», προειδοποιούν οι ίδιοι. Και παρακάτω θέτουν επιτακτικά το αίτημα:
•    Ταχύτατη ενίσχυση όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά με προσωπικό και ιδιαίτερα των Α.Τ, Τ.Α και Τμημάτων Τροχαίας, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν αποδεκατιστεί στην κυριολεξία, αλλά ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις τους.

Παρακάτω από τα αιτήματα, που τίθενται αποκαλύπτεται η «γύμνια» των αστυνομικών υπηρεσιών του Πειραιά σε υπηρεσιακά οχήματα, σε σύστημα επικοινωνιών, υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε καθαριστικά υλικά για τα κρατητήρια!

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα σημειώνονται τα εξής αιτήματα:
•    «Ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό βασικών υπηρεσιακών ειδών (οχήματα, αναλώσιμα, ατομικά εφόδια κ.α.) των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά.
Ειδικότερα: α) Αναβάθμιση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και αντικατάσταση των ήδη χαλασμένων – κατεστραμμένων με νέα σύγχρονα, προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού και του πολίτη (μπορείτε να δείτε και τη λύση του Leasing). β) Προμήθεια αναλωσίμων υλικών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις Διαχειρίσεις των Διευθύνσεων της ΓΑΔΑ. γ) Άμεση αντικατάσταση προβληματικού αναλογικού συστήματος επικοινωνιών εν έτη 2019 που δεν τιμά μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. δ) Προμήθεια καθαριστικών υλικών και στρωμάτων για τα κρατητήρια».
•    «Καθαριότητα, Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας: Mείζον θέμα αποτελεί η τήρηση των διατάξεων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής στις Αστυνομικές Υπηρεσίες ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών που τις επισκέπτονται. Ειδικότερα: α) Το ΑΤ. Μοσχάτου-Ταύρου και ΑΤ. Αγ. Ι. Ρέντη χωρίς καθαρίστριες και καθαριότητα. Αλλά και οι καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί εδώ και κάποιους μήνες, μέσω ΑΣΕΠ, στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Διεύθυνσης, δεν επαρκούν ούτε τους διατίθενται καθαριστικά υλικά. β) Ο όρχος που στεγάζετε η ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά ΄΄κρύβεται΄΄ κάτω από μια γέφυρα με τη χρήση κοντέινερς, εικόνες που παραπέμπουν σε προσφυγικό καταυλισμό και με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας! γ) Άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία είναι και οι συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών του Α.Τ Περάματος, του ΑΤ Αίγινας & του ΑΤ Κυθήρων που είναι ετοιμόρροπα, αλλά και του κτιρίου της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά με πρόβλημα στατικότητας, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, που παραπέμπει σε εγκαταλελειμμένα κτίρια».
Ιδιαίτερα επικίνδυνες αποδεικνύονται για τους αστυνομικούς ορισμένες σκοπιές και μεταγωγές. Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής αιτήματα:
•    «Σταθερές φυλάξεις ευπαθών στόχων - Έκθεση σε κίνδυνο ζωής: Εξωτερική φρούρηση κτιρίων από αστυνομικούς της Τάξης ή της Ασφάλειας, πεζούς και ακίνητους χωρίς προστασία σκοπιάς μόνο με υπηρεσιακό όχημα επίσης ακίνητο».
•    «Βανάκι μεταγωγών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά: Πολλάκις έχουμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μαζικές μεταγωγές κρατουμένων των Τμημάτων Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά με υπηρεσιακό «βανάκι» μεταγωγής, κατά τις οποίες σπανίως τηρείται η προβλεπόμενη από το Π.Δ. 141/91 αναλογία κρατουμένων/συνοδών αστυνομικών. Όταν η μαζική μεταγωγή καταφτάνει στα δικαστήρια του Πειραιά ή της πρώην σχολής Ευελπίδων, οι συνοδοί αστυνομικοί διασκορπίζονται σε διάφορες αίθουσες δικαστηρίων και γραφεία Ανακριτών, αφού οι κρατούμενοι κατηγορούνται για διαφορετικά αδικήματα, με συνέπεια ο επικεφαλής της συνοδείας να μετατρέπεται σε επικεφαλής ξεχωριστών συνοδειών ταυτόχρονα και οι συνοδοί αστυνομικοί να μην επαρκούν, γεγονός που εκμεταλλεύονται κρατούμενοι και επιχειρούν να αποδράσουν. Ζητάμε την αποδέσμευση του προσωπικού των Τ.Α. του Πειραιά, να παύσει η καθημερινή μαζική μεταγωγή των κρατουμένων με το βανάκι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών από συνοδούς αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Αττικής και δει του Πειραιά που δεν γνωρίζουν ούτε ποιον κρατούμενο πρέπει να παραλάβουν προς μεταγωγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις