Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Πολλά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Σαλαμίνας. Σήμα κινδύνου από δασκάλους και γονείς. Στη Βουλή το θέμα

Τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Σαλαμίνας αναδεικνύουν οι Βουλευτές Α’ & Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, Νίνα Κασιμάτη, Θοδωρής Δρίτσας και Τρύφων Αλεξιάδης, με την κατάθεση Αναφοράς στο Προεδρείο της Βουλής, μέσω της οποίας ζητούν από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως να τους ενημερώσει για τις ενέργειες της, ώστε να λυθεί το πρόβλημα δυσλειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού να παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις, το πρόβλημα στα νηπιαγωγεία της Σαλαμίνας είναι ιδιαίτερα οξυμένο, καθώς
εκτός της μη ομαλής λειτουργίας των μονάδων, δεκάδες παιδιά έχουν μείνει εκτός της προσχολικής αγωγής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πλήθους οικογενειών της τοπικής κοινότητας.
Για το πρόβλημα των ελλείψεων έχει εκδοθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας και επιστολή της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Σαλαμίνας.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην Διεύθυνση Πειραιά προσελήφθησαν 237 λιγότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και πως «η εικόνα στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Σαλαμίνας σήμερα, ήταν από πλευράς ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, η χειρότερη των τελευταίων ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις