Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σχόλια: Σωστή κίνηση από το νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και ένα "φάουλ" του δημάρχου

  • Το καλό να λέγεται. Και ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Τάκης Αβραμίδης δείχνοντας σωστά αντανακλαστικά ενόψει των σημερινών εκδηλώσεων για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επικοινώνησε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ανέβαλε τη προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Όπως είναι γνωστό για σήμερα (18/9) έχει προγραμματιστεί, για τις 5.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στον τόπο της δολοφονίας του Φύσσα, στην οδό Π. Φύσσα 60 στο Κερατσίνι, από συλλογικότητες, σωματεία και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Θα ακολουθήσει πορεία στο Κερατσίνι με κατάληξη στο κέντρο του Πειραιά.
    Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.
    @ Πολύ καλή κίνηση, πρόεδρε. Καλή αρχή....
  • Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη επίσημη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντησή τους μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Αντιπεριφερειάρχη με το Δήμαρχο, με τον οποίο υπήρξαν συνεργάτες την προηγούμενη τετραετία.
    Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρώτο πράγμα, που μας προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι για τη συνάντηση δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και η μοναδική επίσημη ενημέρωση προήλθε από τον Δήμο. Αυτό, δεν είναι κακό, αρκεί να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει απρόσκοπτη ενημέρωση για τις δραστηριότητες της κ. Αντωνάκου (σ.σ. ελπίζουμε να μην έχει μπει κανένα "φρένο" στην ενημέρωση από τα κεντρικά της Περιφέρειας).
    Το "φάουλ", όμως, έγινε στο δελτίο τύπου του Δήμου, όπου οι δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη ακολουθούσαν τις δηλώσεις του δημάρχου. Λεπτομέρειες, θα πείτε. Όχι, δεν είναι λεπτομέρεια. Η Αντιπεριφερειάρχης εκπροσωπεί τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης και θεσμικά πρέπει να προηγείται το πρώτου βαθμού, ακόμα και εάν στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του Δημάρχου.
    Ελπίζουμε ότι θα διορθωθούν τα πράγματα στο μέλλον....
  • Δεν αφορά το Δήμο, αλλά το Υπουργείο Ναυτιλίας. Και διερωτώμαι: Αληθεύει ότι σε πρόσφατη σύσκεψη για τα θέματα κρουαζιέρας, που διοργάνωσε το Ναυτικό Επιμελητήριο, το Υπουργείο δεν εκπροσωπήθηκε επειδή η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη μετά τις 3 το μεσημέρι και είχε λήξει το ωράριο;
    Είναι δυνατόν να μην μπορεί να παραστεί ούτε ένας σύμβουλος του Υπουργού "πέραν του ωραρίου";
    Κάθε απάντηση δεκτή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις