Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αγνοείται μια ψήφος (!) ενώ έχασε η... συναίνεση στη διαδικασία εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβούλιου Πειραιά

Χάθηκε… μία ψήφος στη διαδικασία για την εκλογή του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά!
Συγκεκριμένα, ενώ με την έναρξη της διαδικασίας ήταν παρόντες 47 από τους 49 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζαν ο κ. Γιώργος Βίτσας, από το συνδυασμό του κ. Βλαχάκου και η κ. Μαρία Σταθάκη από το συνδυασμό του κ. Μπελαβίλα) βρέθηκαν 46 ψήφοι, χωρίς ν’ αναφέρεται πουθενά στην επίσημη απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» (ΑΔΑ: 6ΖΟ(ΩΞΥ-Σ13) ότι είχε αποχωρήσει από τη ψηφοφορία και κάποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος.
Έτσι, απλά γνωρίζουμε ότι
ψήφισαν 46 δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα η ψήφος του 47ου να αγνοείται….
Κατά τις τοποθετήσεις, που έγιναν ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας ανακοίνωσε ότι δεν θα υπερψηφίσουν τον κ. Παναγιώτη Αβραμίδη, που προτάθηκε από την παράταξη του κ. Μώραλη για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και θα περιοριστούν να δηλώσουν «παρών».
Η «απάντηση» της παράταξης Μώραλη ήταν όχι απλά να δηλώσουν «παρών» αλλά να καταψηφίσουν την κ. Ευαγγελία Δρίτσα- Αποστόλου, που είχε προταθεί από τον συνδυασμό του κ. Μπελαβίλα για την θέση της γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, βάσει του νόμου η κ. Δρίτσα εξελέγη γραμματέας αλλά με περισσότερες αρνητικές ψήφους απ’ ότι θετικές!
Αξιοσημείωτα επίσης είναι τα εξής:
1.    Στη ψηφοφορία για την εκλογή της κ. Δρίτσα δεν πήραν μέρος άλλοι 7 δημοτικοί σύμβουλοι με αποτέλεσμα να ψηφίσουν μόλις 39.
2.    Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βλαχάκου επέλεξαν να μην ακολουθήσουν το fair play. Παρότι λοιπόν η παράταξη του κ. Μπελαβίλα υπερψήφισε τον προτεινόμενο απ’ αυτήν υποψήφιο αυτοί είτε προτίμησαν την «τιμωρητική» οδό της αρνητικής ψήφου της παράταξης Μώραλη είτε ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Επί 46 ψηφισάντων:
•    Ο κ. Παν. Αβραμίδης εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 34 θετικές ψήφους (υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών Μώραλη και Βλαχάκου), μια αρνητικά και 11 «παρών».
•    Ο κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, από την παράταξη του κ. Βλαχάκου, εξελέγη αντιπρόεδρος με ευρύτατη συναίνεση, παίρνοντας 41 θετικές ψήφους (πιθανόν στις ψήφους των συνδυασμών Μώραλη και Βλαχάκου προστέθηκαν και οι ψήφοι του συνδυασμού του Ν. Μπελαβίλα και 5 «παρών».
Στη ψηφοφορία για την εκλογή γραμματέα οι ψηφίσαντες μειώθηκαν ακόμα περισσότερο στους 39, καθώς 7 δημοτικοί σύμβουλοι δεν πήραν μέρος.
Έτσι, η κ. Δρίτσα- Αποστόλου έλαβε μόλις 11 θετικές ψήφους, 21 αρνητικές και 7 «παρών».

@ (Σχόλιο): Με την ευχή μας προς το νέο προεδρείο να έχει καλή επιτυχία στο έργο του, θα προσθέσουμε και την ευχή να βοηθήσει ουσιαστικά ώστε η συναίνεση να επικρατήσει στις συνεδριάσεις του Σώματος. Ποτέ δεν είναι αργά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις