Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Οι βουλευτές Α και Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουν αποφάσεις του Υπ. Πολιτισμού. Το σχόλιο του Pireas2day


Δύο θετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση των ζημιών του μώλου Κράκαρη και την έναρξη διαλόγου για τη δημιουργία Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο παλαιό κτήριο του ΣΙΛΟ επισημαίνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Α και Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, για μεν το μώλο Κράκαρη, που είχε υποστεί ζημιές από το πρόσφατο σεισμό στην Αττική οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν
ως θετικές ενέργειες την διεξαγωγή ελέγχου από την Υπηρεσία  Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων και την γνωστοποίηση ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού  αναγνωρίζοντας ότι επιβάλλεται η αναβίωση του μώλου Κράκαρη και του ταινιοδρόμου  των Λιπασμάτων, αποφάσισε να  συγκροτηθεί Επιτροπή του άρθρου 41 του Ν.3028/2002, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διαφύλαξη της αυθεντικότητας του μνημείου».
«Πρόκειται αναμφίβολα για  θετική εξέλιξη και τη χαιρετίζουμε.  Το ζητούμενο όμως είναι αν η ΟΛΠ Α.Ε  λόγω αρμοδιότητας θα συνεργαστεί με την προαναφερόμενη Επιτροπή και θα  προβεί σε  κάθε αναγκαία ενέργεια με σκοπό  την ταχεία έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών που θα απαιτηθούν, για τη διάσωση και διατήρηση του μνημείου, αλλά και - προοπτικά - για την αναβάθμισή του και την επανάχρησή του στις σύγχρονες συνθήκες», διερωτώνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης. 
Για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων χαιρετίζουν την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία εκφράζεται η βούληση «να μετατραπεί η Αποθήκη SILO στο λιμάνι του Πειραιά σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων», και ρωτάνε τι ενέργειες θα κάνει μαζί με το Υπουργείο Ναυτιλίας για να προχωρήσει το έργο.
Σημειωτέον ότι για το συγκεκριμένο θέμα παραθέτουν τρεις παραγράφους για να... υπενθυμίσουν- όπως αναφέρουν- ότι το θέμα είχε συζητηθεί "σε συνάντηση μεταξύ υπουργών  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ και της  πρέσβειρας της Κίνας", ότι ο ΟΛΠ είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει σε συζητήσεις και πως "στην 79η Απόφαση της, την 1/7/2019 (σ.σ. 6 μέρες πριν από τις εκλογές!!),  η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων προτείνει τη μετατροπή της υφιστάμενης αποθήκης SILO σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων"

@ (Σχόλιο) Προς βουλευτές Α και Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ (πλ. Κουμουνδούρου, Αθήνα): Εάν το έχετε ξεχάσει, ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να συγχαίρει τα Υπουργεία για τις ανακοινώσεις τους ούτε και να «θυμάται» τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για κάθε ζήτημα.
Οι πολίτες περιμένουν να ελέγχετε τα Υπουργεία για το τι κάνουν ή δεν κάνουν και πως σκοπεύουν να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους.
Για παράδειγμα, ρωτήσατε πως θα υποχρεωθεί ο ΟΛΠ να κάνει τις αναγκαίες εργασίες για ν’ αποκατασταθεί ο μώλος Κράκαρη; Και εάν μιλάμε για αποκατάσταση, εννοούμε να ξαναέρθει στην θέση του το προηγούμενο ερείπιο ή να δημιουργηθεί ένας νέος ταινιόδρομος, ο οποίος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον παλαιό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις