Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Και ένα και δύο και πολλά Κέντρα Καινοτομίας στον Πειραιά- Μήπως κάποιοι μας κοροϊδεύουν;

Προ ημερών στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ανακοινώνοντας «5 εμβληματικά έργα» εξήγγειλε, μεταξύ αυτών, την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων.
Αμέσως, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης έσπευσε να δηλώσει «παρών» και με επιστολή του στο δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο αλλά και με δελτίο τύπου γνωστοποίησε ότι
το ΕΒΕΠ θέλει «να σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στη διαδικασία υλοποίησης του γενικού σχεδίου του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δραπετσώνας» δηλώνοντας ότι «σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Ινστιτούτα, έχει τη δυνατότητα να εκπονήσει σχετική μελέτη βιωσιμότητας και οικονομικής γεωγραφίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και να διερευνήσει το ενδιαφέρον στέγασης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και ξένων “start-ups” στο διεθνές κέντρο καινοτομίας».

@ (Σχόλιο) Εκείνο, όμως, που… ξέχασαν οι παραπάνω- και πολλοί άλλοι- είναι ότι ήδη ο Δήμος Πειραιά, με φροντίδα του τότε εντεταλμένου συμβούλου Πέτρου Κόκκαλη, έχει εκπονήσει μελέτη και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1,8 εκατομ. € από την Περιφέρεια Αττικής για την δημιουργία «Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη».
Τελικά, τι θα γίνει σε κάθε Δήμο θα υπάρχει και άλλο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας ή μήπως «δεν ξέρει η δεξιά, τι ποιεί η Αριστερά», που είναι και το πιθανότερο. Για να μην πούμε ότι κάποιοι μας… κοροϊδεύουν προσφέροντας… καθρεφτάκια (δηλαδή Κέντρα Καινοτομίας) στους… ιθαγενείς της Β’ Πειραιά…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις