Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

4 χρόνια καθυστέρηση και είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν δρομολόγια του τράμ!

Στο… άγνωστο παραπέμπεται για μια ακόμα φορά η έναρξη λειτουργίας του τραμ!
Αυτό αποκάλυψε, σε συνέντευξή του, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννη Μώραλης, λέγοντας, χαρακτηριστικά ότι
«δεν υπάρχει τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων του τραμ αλλά και του μετρό».
Γι’ αυτό, όπως είπε θα ζητήσει συνάντηση «με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Καραμανλή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα, γιατί νομίζω πάει πολύ!»
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος «το τραμ είναι ένα έργο με αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2015  και είμαστε Αύγουστο του 2019 και ακόμα δεν έχουμε  δρομολόγια!», για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχουν ρήτρες καθώς η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί με τον Δήμο Πειραιά».
Ακολούθως, επανέλαβε τις αιχμές του προς τον προκάτοχό του Βασίλη Μιχαλολιακο, λέγοντας ότι «επί δημαρχίας Β. Μιχαλολιάκου απεδέχθη ο δήμος να έρθει το τραμ στον Πειραιά, κακώς κατά την άποψή μου. Ταλαιπωρήθηκε η πόλη, διαλύθηκε η αγορά αλλά και κατοικίες, ταλαιπωρήθηκαν όλοι οι διερχόμενοι από τον Πειραιά. Πρέπει από εδώ και πέρα να δούμε τα οφέλη του τραμ όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσει».
Από τις εργασίες στο σταθμό του Πειραιά
 Καταλήγοντας ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα του Μετρό λέγοντας:
«Επίσης, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ οφείλει να μας πει αξιόπιστα πότε θα ξεκινήσει το ΜΕΤΡΟ. Κατά τη γνώμη μου αυτό θα δώσει «ανάσα» στην πόλη, το οποίο προβλέπεται όπως λένε ότι ίσως ολοκληρωθεί  το 2020 ή το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ζητάμε αυτά που δικαιούται η πόλη μας, θα τα διεκδικήσουμε,  θα το φωνάξουμε. Το πράξαμε πιο ήπια  την περασμένη πενταετία, καθώς η χώρα ήταν σε μια απολύτως  κρίσιμη φάση, αλλά ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και πιο δυναμικά αν χρειαστεί όλα όσα αξίζει η πόλη. Είναι θετικό ότι τουλάχιστον όσα  από αυτά έχουμε συζητήσει η νέα κυβέρνηση τα κατανοεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις