Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Ποιοί εκλέγονται βουλευτές από την Α και Β Πειραιά

Μοιράστηκαν τις δύο εκλογικές περιφέρειες της περιοχής του Πειραιά τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Α’ Πειραιά και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά.
Ωστόσο, στην Α’ Πειραιά μέχρι αργά το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ με μια έδρα να «παίζει» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στην Α’ Πειραιά, στο 90,72% των τμημάτων (342/377 ΕΤ) έλαβαν:

Νέα Δημοκρατία 43,64% και ΣΥΡΙΖΑ 29,80%. Με αυτά τα αποτελέσματα η ΝΔ καταλαμβάνει 4 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μία αν και είναι πολύ κοντά στο να καταλάβει τελικά η ΝΔ 3 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ δύο.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,52% και μια έδρα και έπονται χωρίς έδρα το ΚΙΝΑΛ με 4,94%, η ΜέΡΑ 25 με 3,88% και Ελληνική Λύση με 3,36%.
Στη σταυροδοσία στο 83,02% των τμημάτων προηγούνται από τη ΝΔ οι Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος και η Νόνη Δούνια. Από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Θοδωρής Δρίτσας και Μαρία Ρεπούση ενώ από το ΚΚΕ προηγείται η Σεμίνα Διγενή.

Β Πειραιά

Αντίστροφα, στη Β’ Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε (στο 92,99% των τμημάτων ) το 38,18% των ψήφων και κατέλαβε 3 έδρες.
Ακολουθεί η ΝΔ με το 30,18% των ψήφων και 2 έδρες ενώ από μια έδρα καταλαμβάνουν το ΚΚΕ, η ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο 78,56% των εκλογικών τμημάτων (392 ε.τ από 499) εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφων Αλεξιάδης. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και εάν δεν κρατήσει την έδρα της Β’ Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκλεγεί και ο Γιάννης Τραγάκης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Διαμάντω Μανωλάκου, από το ΜέΡΑ 25 ο Γιάννης Βαρουφάκης και από την Ελληνική Λύση η Σοφία- Χάϊδω Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις