Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Τι βρήκε στο χωράφι του ένας αγρότης όταν πήγε να δει τις καλλιέργειές του....

Ήταν νωρίς το πρωί της 13ης Μαΐου, όταν Ριντγιάντ, ένας Ιρακινός αγρότης, από την επαρχία Ντιγιάλα, σηκώθηκε και όπως κάθε πρωί  πήγε στα χωράφια του για να ελέγξει την καλλιέργεια του σιταριού.
Ο Ριντγιάντ φτάνοντας στο χωράφι του, έξω από το χωριό Σέϊχ Τάμι, είδε έκπληκτος ότι
αντί για το σιτάρι του υπήρχαν εκεί μόνο τα κομμάτια ενός κινητού τηλεφώνου και μιας πλαστικής φιάλης. Όπως πιστεύεται ήταν τα υπολείμματα μιας εκρηκτικής συσκευής που πυροδοτήθηκε στη διάρκεια της νύχτας και προκάλεσε μια μεγάλη φωτιά.
Για καλή του τύχη η φωτιά είχε γίνει αντιληπτή από περίοικους οι οποίοι κατάφεραν και την περιόρισαν γρήγορα διασώζοντας το μεγαλύτερο μέρος της καλλιέργειάς του. Όμως, εκατοντάδες άλλοι αγρότες στο Ιράκ ήταν λιγότερο τυχεροί από τότε που οι φανατικοί του Ισλαμικού Κράτους παρότρυναν τους υποστηρικτές τους να διεξάγουν οικονομικό πόλεμο με πυρκαγιές.
Από τότε που άρχισε η συγκομιδή τον Απρίλιο οι πυρκαγιές κατέστρεψαν πολλές καλλιέργειες σε διάφορες επαρχίες ενώ η κυβέρνηση του Ιράκ εξουθενωμένη από πολυετείς πολέμους και διαφθορά έχει ελάχιστους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσει μια νέα εξέγερση.
Έτσι, αξιωματούχοι της επαρχίας Νινεβεχ, υπεύθυνοι για το ψωμί του Ιράκ, προειδοποίησαν ότι εάν οι πυρκαγιές επεκταθούν σε χώρους αποθήκευσης, το ένα τέταρτο της συγκομιδής του φθινοπώρου θα μπορούσε να κινδυνεύσει, ενδεχομένως να τελειώσει το όνειρο του Ιράκ για αυτάρκεια μετά από χρόνια ελλείψεων λόγω ξηρασίας και κυριαρχίας στην περιοχή του Ισλαμικού Κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις