Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ο Χρ. Βρεττάκος νίκησε τη θηριώδη αποχή (62,9%) και βγήκε ξανά δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Με την αποχή να φθάνει στο 62,92% (!) ο κ. Χρήστος Βρεττάκος κατάφερε να διατηρήσει και στο δεύτερο γύρο, σχεδόν το σύνολο των ψήφων, που είχε λάβει στο πρώτο γύρο και να επανεκλεγεί δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με ποσοστό 66,69%.
Ο κ. Βρεττάκος, ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε επί των ημερών να αποκτήσει, ξανά, μετά από δεκαετίες, η πόλη πρόσβαση στη θάλασσα, στο παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας, είχε ουσιαστικά «σφραγίσει» τη νίκη από το πρώτο γύρο αυξάνοντας θεαματικά τις ψήφους και συγκεντρώνοντας ποσοστό 45,72%.
Για την ιστορία να πούμε ότι το 2014
ο κ. Βρεττάκος είχε πάρει στο πρώτο γύρο 7.485 ψήφους (ποσοστό 18,31%) και είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση. Όμως, τη δεύτερη Κυριακή είχε πάρει 24.374 ψήφους και ποσοστό 62,36%.
Φέτος, στο πρώτο γύρο αύξησε θεαματικά τις ψήφους τους σε 17.271 και διατηρώντας τις ψήφους του και στο δεύτερο γύρο κέρδισε τη νέα τετραετία.
Είναι προφανές ότι το «κλειδί» της επιτυχίας ήταν η αντοχή που επέδειξε στην αύξηση της αποχής, η οποία ήταν το 2014 στο 41% και φέτος στο πρώτο γύρο ήταν στο 46,22% αλλά στο δεύτερο γύρο έφτασε στο εντυπωσιακό 62,92%!
Από πλευράς εδρών ο συνδυασμός του κ. Βρεττάκου στο 41μελές Δημοτικό Συμβούλιο έχει κατακτήσει 19 και χρειάζεται μόλις δύο για να συμπληρώσει την αναγκαία πλειοψηφία των 21 εδρών.
Από εκεί και πέρα ο συνδυασμός του δεύτερου κ. Παναγιώτη Διαλινάκη έχει 7 έδρες, του Φ. Καμπούρη 4 έδρες, του Γ. Καλαμαρά (Λαϊκή Συσπείρωης) 3 έδρες και από δύο έδρες έχουν οι συνδυασμοί των Γ. Τσιρίδη, Β. Δατσέρη, Ελένη Δαβγιώτη και Π.Καμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις