Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Άσκηση απεγκλωβισμού τραυματιών από οχήματα σε σήραγγα του Πειραιά

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν μέσα σε σήραγγα της παραλιακής λεωφόρου Αν. Παπανδρέου. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά και υπήρξαν τραυματισμοί. Η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας μαζί με εθελοντές αντιμετώπισαν γρήγορα την κατάσταση και απεγκλώβισαν τους τραυματίες.
Ευτυχώς, αυτή η εφιαλτική εικόνα δεν έγινε πραγματικότητα. Ήταν το σενάριο άσκησης,
που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και των άλλων εμπλεκομένων δυνάμεων.
Με την άσκηση δοκιμάστηκαν σε ρεαλιστικές συνθήκες τα υπάρχοντα υπηρεσιακά σχέδια που ξεκινούν με την αναγγελία του συμβάντος, την κινητοποίηση των Υπηρεσιών και την αποστολή οχημάτων στον τόπο του συμβάντος για να αντιμετωπίσουν το συμβάν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, που παρακολούθησε την άσκηση με δήλωσή του συνεχάρη τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ι. Σταμούλη και τους λοιπούς συμμετέχοντες, επισημαίνοντας την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην ασφάλεια των μεταφορών και των  πολιτών από ατυχήματα που λόγω της φύσεως ή των ειδικών συνθηκών η αντιμετώπισή τους απαιτεί προετοιμασία και άσκηση των Υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα, η συνεργασία και ο συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών.
Ο Αρχιπύραρχος της Π.Υ. Πειραιώς Ι. Σταμούλης επισήμανε ότι «η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών είναι μια επίπονη και απαιτητική διαδικασία που απαιτεί τις συνέργειες και τη συνεργασία όλων των φορέων και των δυνάμεων της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις