Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Δημοτικές εκλογές 2019: Ποιοί συνδυασμοί διεκδικούν τη ψήφο μας στο Δήμο Πειραιά

Επτά συνδυασμοί, με ισάριθμους υποψήφιους δημάρχους, διεκδικούν την ψήφο των Πειραιωτών για τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά ενώ διαφοροποιείται η εικόνα στις Δημοτικές Κοινότητες, τα πρώην Δημοτικά Διαμερίσματα, τα οποία για πρώτη φορά παίρνουν αυτόνομα χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, τη ψήφο των Πειραιωτών διεκδικούν για την ανάδειξη του νέου δημάρχου και την εκλογή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου οι εξής συνδυασμοί:
•    «Πειραιάς Νικητής»  με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη
•    «Πειραιάς για Όλους, με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Μπελαβίλα
•    «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο», με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Βλαχάκο
•    «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά», με υποψήφια δήμαρχο τη Διαμάντω Μανωλάκου
•    «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά- Ανταρσία στο Λιμάνι» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Διαβολάκη.
•    «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά», με υποψήφιο δήμαρχο το Γρηγόρη Δεμέστιχα
•    «Πειραιάς σε Τάξη», με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Νιζάμη
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους παραπάνω συνδυασμούς ανέρχονται συνολικά σε 447, που θα διεκδικήσουν τις 49 θέσεις τους Δημοτικού Συμβουλίου αλλά για πρώτη φορά με ίδιους όρους, χάρη στην απλή αναλογική, χωρίς τα θηριώδη «μπόνους» εδρών, που απολάμβανε ο εκάστοτε πρώτος συνδυασμός.

Στις Δημοτικές Κοινότητες
Στις Δημοτικές Κοινότητες (τα παλιά Δημοτικά Διαμερίσματα) υπάρχει, για πρώτη φορά, μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Συγκεκριμένα, με το νέο νόμο η ανάδειξη Κοινοτικού Συμβουλίου γίνεται μια αυτόνομη διαδικασία καθώς δεν είναι πλέον υποχρεωτικό ο κάθε συνδυασμός, που διεκδικεί το Δήμο να έχει και ψηφοδέλτιο στη Δημοτική Κοινότητα. Αντίστοιχα, μπορεί ένας συνδυασμός να διεκδικήσει την εκπροσώπηση του στο Κοινοτικό Συμβούλιο χωρίς να είναι απαραίτητη η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι, στις κάλπες που θα στηθούν για το Κοινοτικά Συμβούλιο της κάθε μιας από τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες θα δούμε ψηφοδέλτια όχι από τους επτά παραπάνω συνδυασμούς αλλά μόνο από τους τέσσερις, που είναι οι εξής:
•    «Πειραιάς Νικητής»  (Μώραλης), «Πειραιάς για Όλους» (Μπελαβίλας), «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο», (Βλαχάκος) και «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» (Μανωλάκου).
Δεν έχουν ψηφοδέλτια για τα Κοινοτικά Συμβούλια οι συνδυασμοί «Ανταρσία στο Λιμάνι» (Διαβολάκης), «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά» (Δεμέστιχας) και «Πειραιάς σε Τάξη» (Νιζάμης).
Ωστόσο, μόνο οι ψηφοφόροι της Α’ Δημοτικής Κοινότητας θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής και ενός πέμπτου συνδυασμού, που δεν μετέχει αλλού και ονομάζεται «Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας- Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις