Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Γκάφα Κυρ. Μητσοτάκη: Εξήγγειλε έργο που υλοποιείται από τη Περιφέρεια Αττικής

Προεκλογική περίοδο και οι παροχές περισσεύουν... Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας την Τρίτη το πρόγραμμα του κόμματός για τις Υποδομές το διέπραξε: Ανακοίνωσε ένα έργο, που υλοποιείται!
Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα, ο οποίος υλοποιείται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις της χθες το βράδυ, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου πρόκειται για σημαντικό έργο για την Αττική, συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ. Έργο που είχε, εδώ και δεκαετίες, επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βαλτώσει, και το οποίο σήμερα βρίσκεται υπό εκτέλεση με δημόσια χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων της Περιφέρειας, με ασφαλή σχεδιασμό, βγάζοντας τον δρόμο μέσα από το ρέμα Σούρες, και χωρίς διόδια.
Ειδικότερα σήμερα η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στη σύμβαση και την εκτέλεση του πρώτου τμήματος του έργου, από την αρχή ως το 5ο χιλιόμετρο, προϋπολογισμού 24,5 εκατομμυρίων το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Παράλληλα έχει δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί η μελέτη για το δεύτερο τμήμα (5ο χλμ έως 18ο χλμ) και αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων προκειμένου να εκτελεσθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άλλων 50 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα επίκειται η δημοπράτηση της μελέτης και για το τμήμα του έργου, από το 18ο ως το 43ο χιλιόμετρο - όπου είναι τα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

@ Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε και τη ζεύξη Περάματος- Σαλαμίνας.Όμως, έχουμε αποφασίσει ότι μετά την 50η εξαγγελία ενός έργου δεν θα ασχολούμαστε. Αυτό ισχύει και για έργα σε Δήμους, να εξηγούμαστε....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις