Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

6 "καυτά" σημεία από τη συνέντευξη του Πέτρου Κόκκαλη στον Πειραιά

Η σημερινή συνέντευξη του ανεξάρτητου, πλέον, δημοτικού συμβούλου Πειραιά Πέτρου Κόκκαλη ήταν αναμφισβήτητα το γεγονός της ημέρας στην πόλη.
Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και συγκέντρωσε μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, εάν κρίνει κανένας από τον αριθμό των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης, που εκπροσωπήθηκαν.
Επίσημα, το θέμα της συνέντευξης ήταν ο απολογισμός του έργου του κ. Κόκκαλη ως εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Τοπικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας την περίοδο 2014- 2019, όμως οι ερωτήσεις, που έγιναν αφορούσαν «τα πάντα, όλα» εκτός από αυτό.
Ο Πέτρος Κόκκαλης ρωτήθηκε για το εάν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, για το τρόπο που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», για τον Ολυμπιακό, τα προσωπικά σχέδια του κ.α.
Απάντησε σε όλα, χωρίς επικοινωνιακές «ντρίπλες», με αμεσότητα, που εξέπληξε ευχάριστα και με άνεση. ΔΕΝ απάντησε μόνο στο εάν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.
Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι για τον Γιάννη Μώραλη ήταν ιδιαίτερα θερμός και εγκωμιαστικός
Στα αξιοσημείωτα επίσης η αποδόμηση της επιχειρηματολογίας της πλευράς Μαρινάκη περί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που «πολεμά» τον Ολυμπιακό, λέγοντας, ξεκάθαρα, ότι «στα 15 χρόνια, που ήμουνα στον Ολυμπιακό δεν είχα αντίπαλο κανένα πολιτικό σχηματισμό».
«Πήραμε πρωταθλήματα με πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις και χάσαμε πρωταθλήματα αλλά όταν χάσαμε το πρωτάθλημα δεν μας έφταιγαν οι κυβερνήσεις, έφταιγε ότι δεν είχαμε καλή ομάδα», είπε ο Πέτρος Κόκκαλης.
Στο ίδιο μήκος κύματος απάντησε σε σχέση και με τον Δήμο λέγοντας ότι στην διάρκεια της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας άλλαξαν 3-4 κυβερνήσεις και ήρθαν στον Πειραιά πάνω από 150 εκατομ. €. «Για αυτό δεν θεωρώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα άλλο εχθρό του Πειραιά», είπε ο  ίδιος.
Από εκεί και πέρα από τη συνέντευξη του κ. Πέτρου Κόκκαλη θα πρέπει να «κρατήσουμε» τα εξής:
1.     Εκθείασε το Γιάννη Μώραλη, «καρφώνοντας» όσους πιστεύουν στον «τσαμπουκά»: «Η πορεία του Γιάννη Μώραλη στο δημαρχιακό θώκο ήταν εντυπωσιακή. Μου είχε προταθεί και εμένα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου αλλά αρνήθηκα. Έδειξε ότι έχει την ικανότητα να συνεργάζεται, να απαιτεί, να συνθέτει και να προχωρά, που τα έχει αποκτήσει από την οικογένειά του, το παρελθόν του, τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος δεν πάει μπροστά με τον τσαμπουκά αλλά με διάλογο και συναίνεση».
2.    Σε δύο θέματα πήρε αποστάσεις το Γιάννη Μώραλη. Στην απόφασή του να μην διεκδικήσει ένα ποσό 140 εκατ. € από τον ΟΛΠ, στην ουσία από το Δημόσιο και στην παραμονή του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
«Το 2025 θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού. Εμείς τα μέλη του, οι φίλοι του, οι φίλαθλοι θα πρέπει να ετοιμαστούμε για αυτή τη μεγάλη γιορτή και να ευχηθούμε να είναι τότε τόσο δημοκρατικός όσο ήταν όταν δημιουργήθηκε. Για το ρόλο του δημάρχου ως προέδρου  θα τον έβλεπα περισσότερο στο Σωματείο (ερασιτέχνη) καθώς αυτό έχει κοινωνικό, εκπαιδευτικό ρόλο. Η ΠΑΕ στην οποία ανήκει το ποδόσφαιρο είναι Ανώνυμη Εταιρεία, πολλώ μάλλον που η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκει σε «οφσορ» εταιρεία»!
3.    Για τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»: α) Έκανε πολιτική μεταστροφή, που «για εμένα ήταν μια έκπληξη».
β) «Δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου συλλογικές διαδικασίες και κάποιες φορές υπήρχαν κάποια πράγματα του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Και γι’ αυτό δεν ήθελα να συνεχίσω.
4. Για την παραίτησή του: «Μου ζητήθηκε να παραιτηθώ γιατί κάπου γράφτηκε ότι θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι δεν έχω λόγο να παραιτηθώ για ένα δημοσίευμα «οικείων μέσων». Δεν μπορώ να σύρομαι από πληρωμένες καταχωρήσεις αλλά θέλω να επιλέγω αυτό που θα κάνω. Προφανώς αυτό μου δημιούργησε μια πικρία διότι είχα ένα σχεδιασμό 10ετίας, αλλά προχωράμε. Ένα κεφάλαιο έκλεισε, ένα νέο θα ανοίξει».
5. Για την ενασχόλησή του με τα κοινά: «Είμαι σχεδόν 50 χρονών και εδώ και 25 χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά και δεν θα σταματήσω τώρα. Με κάποιο τρόπο πάντα θέλω να βρίσκομαι κοντά σε ομάδες ανθρώπους και αυτό γίνεται όχι μόνο μέσα από την πολιτική και την κοινωνία αλλά και τις επιχειρήσεις, παρότι στην Ελλάδα αυτό δεν το πιστεύουν πολλοί».
6. Για τους εργαζόμενους στον Δήμο. «Παρότι είμαι άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα μπορώ να πω ότι βρήκα στο Δήμο εξαιρετικούς ανθρώπους, με μεγάλη διάθεση για δουλειά, που προσπαθούν μέσα στο στην ασφυκτική γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης να προσφέρουν. Τους ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία».

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συνέντευξη του κ. Π. Κόκκαλη μπορείτε να διαβάσετε στην ηλεκτρονική σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις