Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στα Ταμπούρια στις 10 Μαρτίου. Δείτε τις τιμές διατιθέμενων προϊόντων

Η 36η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες θα γίνει, την Κυριακή 10/3, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στα Ταμπούρια και επαναλαμβάνεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα (επόμενη δράση τη Κυριακή 14/4)
Η διάθεση των προϊόντων XΩΡΙΣ MΕΣΑΖΟΝΤΕΣ διεξάγεται στο παρκάκι αναψυχής στην οδό Παπαστράτου 78 (ανάμεσα στις οδούς Ψαρών και Δογάνης) στον Πειραιά τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα.
«Αυτή η δραστηριότητα είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.
Να θυμίσουμε ότι η δράση «αγορές χωρίς μεσάζοντες» δημιουργήθηκε στη διάρκεια της κρίσης και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Αττική καθώς οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να προμηθεύονται τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς σε χαμηλές τιμές.
Στον Πειραιά ο τότε δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε εμφανιστεί αντίθετος με αυτή τη δράση, η οποία ωστόσο εξελίχθηκε, με επιτυχία, προσεγγίζοντας ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι δράσεις αυτές έχουν κατακτήσει:
•    Στήριξη των μικρών παραγωγών μέσα από αχρήματες κινηματικές δράσεις.
•    Αλλαγή στην διατροφική και καταναλωτική συνήθεια (οι πολίτες επιλέγουν τους παραγωγούς και τα προϊόντα μέσα από τις συνελεύσεις τους, μια αντίστροφη λογική από αυτήν που επικρατεί στην αγορά).
•    Συμβολή και παρότρυνση των παραγωγών στην δημιουργία συνεργατικών σχημάτων.
•    Δωρεάν διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς ως ενίσχυση και συνεισφορά στην κοινωνία μέσω  των δομών αλληλεγγύης.
«Σας καλούμε να στηρίξετε και να επωφεληθείτε από τη δράση ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους παραγωγούς και στους πολίτες- καταναλωτές.
Η δράση αυτή για διανομή προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ δεν έχει σχέση με λαϊκή αγορά».
Παράλληλα, με την «αγορά χωρίς μεσάζοντες» συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα (όχι ληγμένα), παιχνίδια και σχολικά είδη, τα οποία και διανέμονται στους έχοντες ανάγκη.
Πληροφορίες:
Στα τηλέφωνα:  2104190015, Δευτέρα - Παρασκευή, 18:00- 21:00, 2104635876, 11:00-14:00 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: tampouriaxorismesazontes@gmail.com ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  tampouriaxorismesazontes.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις