Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Τη Τρίτη 19/2 συζητείται στην ΕΣΑΛ το master plan του ΟΛΠ- Ανοιχτή η συνεδρίαση σε τοπικούς φορείς

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο (Master Plan) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) θα συζητηθεί, τη Τρίτη 19/2, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).
Όπως είναι γνωστό το Master Plan, που έχει παρουσιάσει ο ΟΛΠ/ Cosco, έχει προκαλέσει πολύπλευρες αντιδράσεις, κυρίως σε ότι αφορά τα σχέδια για την ανάπτυξη «παράπλευρων» δραστηριοτήτων σε λιμενικούς χώρους, όπως είναι η κατασκευή εμπορικών κέντρων, πολυώροφων κτηρίων κ.α.
Επίσης, έντονες διαφωνίες υπάρχουν για την ανάπτυξη ναυπηγικής μονάδας στο Πέραμα, την επέκταση του λιμανιού με νέες θέσεις κρουαζιερόπλοιων κ.α.
Πληροφορίες από διάφορες πλευρές αναφέρουν ότι από την διοίκηση του ΟΛΠ δεν έχει φανεί διάθεση διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς για τα επίμαχα σημεία και προωθείται, με επιμονή, το σύνολο του επιχειρησιακού σχεδίου.
Σημειωτέων δε ότι ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού δεν εμπίπτει στο πεδίο των δραστηριοτήτων της Cosco, όπως π.χ. τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία κ.α., γεγονός, που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την συμπερίληψή τους στο master plan.
Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, στο κτήριο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά, καθώς μάλιστα στο πρώτο μέρος έχουν δικαίωμα να παρίστανται και να εκφράσουν γνώμη τόσο ο ΟΛΠ όσο και τοπικοί φορείς.
Κατά συνέπεια, θα υπάρχει δυνατότητα να ακουστούν όλα τα επιχειρήματα από τις εμπλεκόμενες πλευρές και να σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη άποψη για τα «συν και πλην» του επιχειρησιακού σχεδίου του ΟΛΠ.
Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων ακολουθεί η «κλειστή» συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, όπου θα ληφθεί η απόφαση για το Master Plan του ΟΛΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις