Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Τι κρύβει η αλλαγή στρατηγικής του Γ. Μώραλη & και η μετωπική σύγκρουση με το Ν. Μπελαβίλα

Σε αλλαγή στρατηγικής φαίνεται να προχωράει το επικοινωνιακό επιτελείο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη εγκαινιάζοντας μια τακτική «μετωπικής σύγκρουσης» με το Νίκο Μπελαβίλα.
Αυτό φάνηκε, τη Τρίτη 15.1, όταν εκδόθηκε ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», με αφορμή παρέμβαση του κ. Μπελαβίλα για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΛΠ (master plan) στο facebook.

@ (Σχόλιο 1) Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε την τακτική του κ. Μπελαβίλα να «ανοίγει» θέματα προς διάλογο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πως η παρέμβασή του για το λιμάνι κατέληγε σε ορισμένες προτάσεις βάσει στοιχείων.

Η παρέμβαση του κ. Μπελαβίλα είχε μια «χαλαρή» κριτική στο Δήμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε κριτικό σχολιασμό.
Και ενώ μέχρι τώρα η πλευρά του Γιάννη Μώραλη είχε επιλέξει να μην απαντάει απευθείας στον βασικό αντίπαλό του ακόμα και για κατά πολύ οξύτερες δηλώσεις του, εμφανίστηκε, ξαφνικά, ιδιαίτερα σκληρή με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για «προτάσεις- στρακαστρούκες».
Αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» γινόταν και μια («ξαναζεσταμένη») αναφορά στην πώληση του ΟΛΠ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας του ιστορικού στελέχους του «Λιμανιού της Αγωνίας» Θοδωρή Δρίτσα.

@ (Σχόλιο 2): Προσπαθώντας να διερευνήσει κανένας τη στόχευση αυτής της ανακοίνωσης της πλευράς Μώραλη μπορεί να βγάλει αβίαστα το συμπέρασμα ότι σηματοδοτεί την αλλαγή στρατηγικής απέναντι στο Νίκο Μπελαβίλα. Προφανώς, από στοιχεία που έχει στην διάθεσή (μυστικές δημοσκοπήσεις) κρίνεται αναγκαίο να μείνει στην… άκρη η στρατηγική της «μη απάντησης» («απαξίωσης», «αδιαφορίας») στις παρεμβάσεις Μπελαβίλα και να ξεκινήσει μια ευθεία «επίθεση».
Βασικός στόχος δεν είναι, βέβαια, να «ξαναζεσταθεί» το εξαντλημένο θέμα του επιχειρησιακού σχεδίου (master plan) του ΟΛΠ αλλά να γίνει προσπάθεια υποβάθμισης ενός από τα πιο ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Νίκου Μπελαβίλα, της καθηγητικής, εξειδικευμένης γνώσης.
Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται η έκφραση «προτάσεις- στρακαστρούκες» και εμφανίζεται ο κ. Μπελαβίλας να κάνει προτάσεις στις οποίες έχει προηγηθεί ο Γιάννης Μώραλης.
Δευτερεύουσα στόχευση είναι να μεταφερθεί η συζήτηση στα θέματα του ΟΛΠ, που αποτελούν προνομιακό πεδίο για τον Γιάννη Μώραλη καθώς γνωρίζει ότι έτσι θα αποφύγει τις συζητήσεις για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του.
Τέλος, σημειώστε την διαρκή υπενθύμιση από πλευράς Μώραλη ότι ο Ν. Μπελαβίλας είναι «υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ», με στόχευση στο δεύτερο γύρο, ώστε να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή «αντισυριζαίικη» συσπείρωση.

Η απάντηση Μπελαβίλα


Στην ανακοίνωση του συνδυασμού Μώραλη απάντησε η πλευρά Μπελαβίλα, με μάλλον «χαλαρό» τρόπο.
Συγκεκριμένα, έθεσε τρία ερωτήματα προς το δήμαρχο, από τα οποία το ένα ήταν επίσης «ξαναζεσταμένο» και αφορούσε το εάν ο κ. Μώραλης συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΛΠ ως δήμαρχος ή ως ιδιώτης και τα άλλα δύο ήταν για… προχωρημένους.
Συγκεκριμένα, το δεύτερο ερώτημα ήταν το εξής:
«Είναι προφανείς οι λόγοι εναντίωσης του για το mall. Όσον όμως αφορά τα ξενοδοχεία, μήπως ο δήμαρχος αγνοεί πολύτιμες πληροφορίες των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη του;»
Και το τρίτο ερώτημα ήταν το εξής:
"Μιας και θυμήθηκε την πώληση του λιμανιού, εκείνος τέσσερα χρόνια τώρα, γιατί δεν έχει κάνει το ελάχιστο για την διεκδικούμενη δημοτική έκταση στο Παλατάκι; Αληθεύει ότι δεν την θέλει αλλά προτιμά να την ανταλλάξει με χρήμα;"

@ (Σχόλιο 3) Το δεύτερο και το τρίτο ερώτημα δεν εξυπηρετούν  επικοινωνιακά. Εάν δεχτούμε π.χ. ότι σε σχέση με τα ξενοδοχεία «ο δήμαρχος αγνοεί πολύτιμες πληροφορίες» πόσο πιθανό είναι να τις γνωρίζει ο μέσος πολίτης;
Και ποια είναι η διεκδικούμενη έκταση στο Παλατάκι; Με τη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου- ΟΛΠ (Cosco) είχαν εξαιρεθεί μια σειρά χερσαίες εκτάσεις. Αυτή είχε εξαιρεθεί ή όχι; Και γιατί είναι κακό να πάρει ένα γενναίο χρηματικό ποσό ο {χρεοκοπημένος} Δήμος;
Ασαφή ερωτήματα, που δεν προωθούν τον διάλογο και πολύ περισσότερο την κριτική.

Όπως και να έχει το προεκλογικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει, έστω και μέσα στο καταχείμωνο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις