Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Αρχισαν τα επικοινωνιακά... παιγνίδια και οι {αχρείαστες} εντάσεις στην προεκλογική κούρσα για το Δήμο Πειραιά



Ένταση δημιουργήθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, που πραγματοποιήθηκε, τη Πέμπτη 17.1, στο Δημοτικό Θέατρο, με αφορμή ερώτηση- παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας», Βάνας Μελά.
Η εκδήλωση διοργανωνόταν επίσημα από το Δήμο Πειραιά, απ’ όπου είχε ανακοινωθεί η πραγματοποίησή της και γινόταν προκειμένου να έχει συζήτηση ο δήμαρχος με κατοίκους και φορείς της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Όπως κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η παράταξη «Λιμάνι της Αγωνίας» στην διάρκεια της εκδήλωσης οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βάνα Μελά και Δημήτρης Γκερλές δέχτηκαν εντονότατους προπηλακισμούς όταν η πρώτη σχολίασε (σ.σ. παραλείπουμε για ευνόητους λόγους όλους τους χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης) αναφορά του δημάρχου, «δεν γεννήθηκε, δεν μεγάλωσε σ’ αυτή την πόλη, δεν την γνωρίζει, τώρα την μαθαίνει και προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του καθώς και ότι αυτός μαζί με δέκα ακόμα άλλους θέλησαν να έρθουν να δουν τι θα κάνουν με την πόλη».
 
«Στην αυτονόητη ερώτησή της: Δήμαρχε, τότε γιατί θέλησες να είσαι υποψήφιος σε μια πόλη που δεν έχεις δεσμούς μαζί της και γιατί θέλεις πάλι; η απάντηση ήταν μια απροκάλυπτη λεκτική βία εναντίον της και εναντίον του Δημήτρη Γκερλέ κυρίως από συναδέλφους τους της δημοτικής αρχής».
Καταλήγοντας η παράταξη σημειώνει τα εξής:
«Το απαράδεκτο αλλά όχι πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διεξαγωγή της συνάντησης του Δημάρχου με τους πολίτες στο Δημοτικό Θέατρο, προκειμένου αυτοί να εκφράσουν τις απόψεις και τα παράπονά τους στη δημοτική αρχή. Πότε θα γίνει πραγματικά αντιληπτό ότι το δικαίωμα σε απόψεις και ιδέες που διαφοροποιούνται είναι απόλυτα σεβαστό και ότι διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτή τη στοιχειώδη συνθήκη; Πώς είναι δυνατό να ακούγεται παράδοξη η εύλογη απορία και όχι η «ειλικρινοφανής» ομολογία;».

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά

@ (Σχόλιο του Pireas2day): Είναι προφανές ότι εάν επρόκειτο για μια εκδήλωση του συνδυασμού του κ. Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» θα ήταν αδικαιολόγητη η παρουσία δημοτικών συμβούλων άλλης παράταξης. Όμως, από τη στιγμή, που εμφανίζεται επίσημα ως εκδήλωση του Δήμου Πειραιά μπορούν και πρέπει να παραβρίσκονται – και να παρεμβαίνουν- όσοι και όποιοι δημοτικοί σύμβουλοι το επιθυμούν. (Και προφανώς αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μώραλη).
Κατά συνέπεια καλό θα είναι η πλευρά του δημάρχου να μην «θολώνει» τα νερά. Όταν διοργανώνει προεκλογική εκδήλωση να ανακοινώνεται ως εκδήλωση του συνδυασμού, οπότε κανένας άλλος δεν δικαιούται δια να… ομιλεί και όταν κάνει εκδήλωση του Δήμου να δέχεται τον αντίλογο.
Η επικοινωνιακή "θολούρα" συνεχίζεται. Το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά για την εκδήλωση και του συνδυασμού "Πειραιά Νικητή" για να καταγγελθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του "Λιμανιού της Αγωνίας". Τι να πει κανένας;

Όσο για το «Λιμάνι της Αγωνίας» εάν απ’ όλα τα πεπραγμένα (και τα μη πεπραγμένα) του κ. Μώραλη το μόνο σημείο, που βρήκατε να αντιπαρατεθείτε είναι το κατά πόσο είναι πειραιώτης (σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας, ε;), μάλλον κάτι δεν πάει καλά στον αντιπολιτευτικό σας λόγο….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις