Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αλλάζει το σκηνικό: Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος;

Ανακατεύεται η... τράπουλα ενόψει των δημοτικών εκλογών καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι πλέον έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά για το δημαρχιακό αξίωμα του Πειραιά.
Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα ο κ. Μιχαλολιάκος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του σε ειδική εκδήλωση, στις 21 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο "Κάβο ντ' Όρο", στη Καστέλα προσθέτοντας ένα ακόμα "αγκάθι" στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και ιστορικό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης είχε, στις 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο "Σαβόι", μια μεγάλη συνάντηση με στελέχη του συνδυασμού "Μας ενώνει ο Πειραιάς".
Ακολούθησαν δύο σημαντικές εξελίξεις:
1) Η ανακοίνωση από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας της υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Βλαχάκου
2) Η ανακοίνωση από το Κίνημα Αλλαγής της στήριξης του συνδυασμού του κ. Γιάννη Μώραλη, στον οποίο ταυτόχρονα έχουν βρει "στέγη" τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένα στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Α'  Πειραιά, δημιουργώντας το παράδοξο: να συμπορεύονται με τον υποψήφιο ενός άλλου κόμματος, γυρίζοντας την... πλάτη στις επίσημες κομματικές επιλογές!
Οι εξελίξεις, αυτές, έχουν προκαλέσει απογοήτευση και προβληματισμό σε ψηφοφόρους αλλά και παραδοσιακά στελέχη του κόμματος.
Μάλιστα, όπως γράφει σήμερα (27/12) η "Δημοκρατία" επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες οι εν ενεργεία εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό "Μας ενώνει ο Πειραιάς", που είχε, το 2014, την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες μια συνάντηση "εκτίμησαν ότι τα σημερινά δεδομένα δεν τους καλύπτουν και αποφάσισαν" να προτείνουν τον κ. Μιχαλολιάκο για το δημαρχιακό αξίωμα.
Πέραν του προβλήματος που δημιουργείται για την ηγεσία της ΝΔ, που εμφανίζεται αδύναμη να ελέγξει ακόμα και τα... του οίκου της ("πολύ περισσότερο να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου", σχολίαζαν το απόγευμα στη πλατεία Κοραή) η υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου, δημιουργεί νέα δεδομένα στη προεκλογική "κούρσα", καθώς πλέον εμφανίζεται ένας τρίτος "δυνατός" υποψήφιος, με ισχυρά ερείσματα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους του Πειραιά, από τους οποίους προσδοκούσε μεγάλο μερίδιο ψήφων ο κ. Μώραλης.
Προφανώς, απώλειες από την υποψηφιότητα του κ. Μιχαλολιάκου θα μετρήσει και ο κ. Βλαχάκος ενώ είναι σαφές ότι ο Νίκος Μπελαβίλας έχει βασική απεύθυνση σε ψηφοφόρους με διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά.
Όπως και να έχει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έρχεται και... ταράζει τα νερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις