Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του πειραιώτη Νίκου Μπελαβίλα για το Δήμο Πειραιά- Τι έγραψε στο facebook

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκου Μπελαβίλα για το δημαρχιακό αξίωμα του Πειραιά.
Ο κ. Μπελαβίλας, ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς από τα φοιτητικά χρόνια του και από τα ιδρυτικά μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας», επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.
Η ανάρτηση- όχι τυχαία- έγινε ως απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Παραπολιτικά» με τίτλο «Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα» και ήταν ιδιαίτερα στοχευμένη- από επικοινωνιακή άποψη- καθώς:
1.    Είχε προσωπική αναφορά στο Βαγγέλη Μαρινάκη. Και
2.    Δίνει ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, που θα γίνει, θέτοντας ως στόχο των εκλογών «να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μπελαβίλα, που έγινε σήμερα (Κυριακή 25/11, στις 9 το πρωί) έχει ως εξής:
«Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake «θρίλερ» για εμάς, έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος: Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».
Η υποψηφιότητα του κ. Μπελαβίλα είχε αρχικά συζητηθεί για το Δήμο Αθηναίων αλλά ο ίδιος, με δήλωσή του, το απέκλεισε. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να συζητείται για το Δήμο Πειραιά, τη πόλη που γεννήθηκε και δραστηριοποιείται σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και όπως φαίνεται η συμφωνία «κλείδωσε», χτες, σε γνωστό κέντρο στο Προφήτη Ηλία.
Έτσι, πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ «κλειδώνει» τη πρώτη υποψηφιότητα σε μεγάλη πόλη και πλέον περνάει η «μπάλα» στη Νέα Δημοκρατία, που θα πρέπει ν΄ αποφασίσει το εξής:
•    Θα προτείνει δικό της υποψήφιο, με κίνδυνο να είναι πολύ αποδυναμωμένος αφού πολλά τοπικά στελέχη έχουν περάσει στη πλευρά Γ. Μώραλη ή θα προσχωρήσει και αυτή σε στήριξη του Γ. Μώραλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις