Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Τρία νέα πλοία απέκτησε η ναυτιλιακή εταιρεία του Β. Μαρινάκη- Γιατί τα επέλεξε

Το δεξαμενόπλοιο "British Kestrel"
Τρία πλοία φαίνεται ότι αγόρασε η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Maritime του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πρόκειται για τρία μεγάλα δεξαμενόπλοια 12ετίας της κατηγορίας Aframax, η οποία γενικά υποδηλώνει ένα σκάφος μεταφορικής ικανότητας από 80.000 έως 120.000 τόνους. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για κατηγορία αποδοτικών δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου που μπορούν να μεταφέρουν οικονομικά μια σημαντική ποσότητα φορτίου.
Τα τρία δεξαμενόπλοια, που ανήκουν στην κατηγορία Aframax και απέκτησε η εταιρεία του Β. Μαρινάκη ανήκαν στην βρετανική πετρελαϊκή BP και είναι τα εξής:
•    «BRITISH EAGLE» , «BRITISH FALCON» και « BRITISH KESTREL».
Πρόκειται για «αδελφά», που κατασκευάστηκαν το 2006, στη Κορέα. Το καθένα απ’ αυτά έχει μεταφορική ικανότητα 112.533 τόνων, μήκος 251,5 μέτρα, διαθέτει 12 δεξαμενές και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 15,7 κόμβων.
Τα πλοία πωλήθηκαν προς 13,7 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Δηλαδή, η Capital Maritime επένδυσε σε αυτά συνολικά 41,1 εκατομ. $
Είναι αξιοσημείωτο ότι αρχικά τα πλοία αυτά επρόκειτο να αγοραστούν από την βρετανική Union Maritime μαζί με άλλα 5 πλοία, τα οποία είχε προς πώληση η BP.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η Union Maritime δεν εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση για να αγοράσει και τα 8 πλοία έτσι προχώρησε στην αγορά των πέντε απ’ αυτά.
Για τα άλλα τρία δεξαμενόπλοια κινήθηκε η εταιρεία του Β. Μαρινάκη και τα εξασφάλισε σε μια αρκετά ελκυστική τιμή.
Σύμφωνα, πάντα, με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι η τιμή πώλησης για κάθε πλοίο, θεωρείται φθηνή σε σχέση με την αύξηση που σημειώνουν οι ναύλοι κατά την πιο «δυνατή» εποχικά περίοδο του χρόνου.
Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι τα πλοία της συγκεκριμένης ηλικίας έχουν υψηλή κατανάλωση καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις