Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Βαθαίνει το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία στο Πειραιά- Αμήχανη παρακολουθεί η ηγεσία του κόμματος

Βαθαίνει το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία στον Πειραιά!
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζει πρωτοφανή εικόνα διάλυσης, μετά το «φιάσκο» με την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Κορκίδη, που δεν ταιριάζει σε κόμμα, που διεκδικεί την κυβέρνηση.
Η ηγεσία του κόμματος, με την απίστευτη αδράνειά της, αφήνει την κατάσταση να εξελίσσεται προς το χειρότερο, δείχνοντας ανήμπορη να κάνει ακόμα και στοιχειώδεις κινήσεις για να «μαζέψει» τα πράγματα.
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής:
Την Παρασκευή με δύο δελτία τύπου ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» γνωστοποίησε, εμφατικά, την προσχώρηση σε αυτόν συνολικά τεσσάρων τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο συνδυασμός αυτός που δημιουργήθηκε από το δίδυμο Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Μώραλη επισήμως υποστηρίζεται μόνο από το Κίνημα Αλλαγής ενώ η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να σχηματίσει δικό της, αυτόνομο ψηφοδέλτιο.
Ωστόσο, από την Πέμπτη 8/11, οπότε έγινε μια συνάντηση του συνδυασμού, παρουσία του κ. Μαρινάκη, μια σειρά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν την συστράτευσή τους με τον συγκεκριμένο συνδυασμό και ακολούθησε και η προσχώρηση και άλλων.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
1.    Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Α΄ Πειραιά της Ν.Δ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.
2.    Ο υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Νομαρχιακής Α΄ Πειραιά της ΝΔ Γιώργος Βήχος.
3.    Η υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της Νομαρχιακής Α΄ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Γκουτζαμάνη. Και
4.    Ο θεματικός σύμβουλος επιχειρηματικότητας της ίδιος οργάνωσης Τάσος Μαρκαριάν.
Πως αποφάσισαν να συνταχτούν με τον κ. Μώραλη οι νέοι υποψήφιοι (ο κ. Βοϊδονικόλας είναι μέχρι τώρα πρόεδρος της Ε Δημοτικής Κοινότητας);
Ο κ. Βήχος και η κ. Γκουτζαμάνη κινήθηκαν με… πανομοιότυπο σκεπτικό.
«Πιστεύοντας στην υπερκομματική και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, η ανάγκη μου για προσφορά και η αγάπη μου για τον Πειραιά», δήλωσε ο πρώτος.
«Με βάση την υπερκομματική και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και βασιζόμενη στο ενδιαφέρον και στην αγάπη μου για προσφορά στην πόλη του Πειραιά», είπε η δεύτερη.
Ο κ. Μαρκαριάν ήταν πιο… συγκρατημένος λέγοντας ότι κινήθηκε «με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για την πόλη του Πειραιά».
Οι «απέναντι»
Το… ρήγμα, όμως, στη Νέα δημοκρατία βαθαίνει επικίνδυνα καθώς, όπως φαίνεται, παραμένει ισχυρή μια τάση του κόμματος, που όχι μόνο δεν θέλει να συνταχτεί με την υποψηφιότητα Γ. Μώραλη αλλά επιμένει για αυτόνομη κάθοδο.
Σύμφωνα με το plateiaippodameias.blogspot.com ένα μέρος αυτής της τάσης, η δημοτική ομάδα, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Μιχαλολιάκου διοργάνωσε, προ ημερών, δείπνο σε ταβέρνα στα Καμίνια.
Κατά το blog «η δημοτική ομάδα …πιέζει τον κ. Μιχαλολιάκο να ξαναδιεκδικήσει το Δήμο του Πειραιά».
Ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε πει ότι «είναι παρών» αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Με αυτό το… διχασμό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά ο «πονοκέφαλος» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι πολύ μεγάλος καθώς τίποτα δεν εγγυάται ότι όλοι αυτοί θα βρεθούν σε… κοινή γραμμή και στις άλλες κάλπες για Περιφέρεια και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις