Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Τι έργα θα γίνουν για να λυθεί το πρόβλημα με τα νερά της βροχής στη λεωφόρο Ειρήνης στο Νέο Φάληρο

«Πράσινο φως» αναμένεται ν΄ ανάψει, τη Τετάρτη 24/10, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά σε μια εκτεταμένη ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης, στο Νέο Φάληρο.
Με το έργο αυτό, που θα γίνει, με ιδίους πόρους του Δήμου, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια, ώστε:
1)    Να διευκολύνεται η κίνηση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
2)    Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που υπάρχει σε ένα τμήμα του δρόμου,  µε τις σχάρες πάνω στα ρείθρα και τις ανισοσταθμίες πάνω στα πεζοδρόμια, που δημιουργούν μικρές λεκάνες µε νερό.
Σε αυτή την κατεύθυνση η κατασκευή των πεζοδρομίων θα γίνει με νέα κλίση, ώστε η απορροή των όμβριων να γίνεται προς το ρείθρο.
Παράλληλα, όμως, θα τοποθετηθεί καινούργια άσφαλτος στο οδόστρωμα, φωτισμός led, βυθιζόμενοι κάδοι και θ΄ ανανεωθεί το πράσινο.
Το θέμα έχει τη σύμφωνη γνώμη της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, όπου ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι «να αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα και κυρίως τα προβλήματα µε τις σχάρες στα πεζοδρόμια, οπότε αυτή η πρόταση έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα µε τα όμβρια στα πεζοδρόμια και ανάμεσα στα πεζοδρόμια και στις πρασιές των πολυκατοικιών».
«Επίσης, θα γίνει παρέμβαση και στα όμβρια επί του οδοστρώματος, όπου χρειαστεί, µε νέο φωτισμό, µε υπογειωμένους κάδους και µε κόμβους διασταυρώσεων πιο εξελιγμένους. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία, που θα δώσει λύσεις στα διάφορα προβλήματα ακόμα και στο κυκλοφοριακό», σημείωσε ο κ. Αργουδέλης.
Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Μελά για το εάν έχει γίνει συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες για τυχόν αλλαγές που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν σε ορισμένα σημεία, στα οποία δεν ξεχωρίζουν οι πρασιές από τους κοινόχρηστους χώρους, ο πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος απάντησε:
«Οι πρασιές ξεχωρίζουν µε τους κοινοχρήστους χώρους 1) γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικές πλάκες και 2) από τις σχάρες οι οποίες τραβάνε τα νερά των πρασιών».
Ο κ. Λιακόσταυρος επεσήμανε ακόμα ότι η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να κάνει αστική ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης και να διορθώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια και πως επεμβάσεις θα γίνουν όπου χρειαστεί. Ακόμα, και σε ένα σημείο μεταξύ των οδών Γιαννοπούλου έως Φραγκισκάτου, που υπάρχει έντονο πρόβλημα, μπορεί να επέμβουν ακόμη και στις πρασιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις