Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αποθήκη ναρκωτικών βρέθηκε στη Νίκαια- Η σπείρα είχε δική της φυτεία κάνναβης στη Λακωνία- Πόσα κέρδη περίμενε από τη παραγωγή της

Κρύπτη ναρκωτικών οργανωμένης σπείρας εντοπίστηκε στη Νίκαια.
Η συμμορία αποτελείτο από συνολικά 7 άτομα, ανάμεσά τους μια 51χρονη γυναίκα, που συνελήφθησαν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία και στην Αττική.
Οι συλληφθέντες είναι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών και τέσσερις Έλληνες ηλικίας 38, 42, 51 (γυναίκα) και 63 ετών.
Η Αστυνομία έφτασε στην εξάρθρωση της σπείρας μετά από πολυήμερες έρευνες κατά τις οποίες, όπως έγινε γνωστό, διαπιστώθηκαν τα εξής:
•    Η σπείρα είχε οργανώσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο καλλιέργειας, επεξεργασίας και αποθήκευσης χασίς.
Συγκεκριμένα, η καλλιέργεια των δενδρυλλίων πραγματοποιούνταν σε δύσβατη δασική περιοχή στην περιοχή Καλύβια Θεολόγου στην Λακωνία και υπεύθυνος για την οργάνωση και εποπτεία της φυτείας φέρεται ότι ήταν ο 42χρονος αλλοδαπός.
Στη φυτεία βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 607 δενδρύλλια.
Από εκεί το χασίς μεταφερόταν σε εργαστήριο-αποξηραντήριο της κάνναβης στην περιοχή της Ραφήνας, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης καθώς και δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.
Ακολούθως το αποξηραμένο χασίς μεταφερόταν σε ένα σπίτι, στη Νίκαια, που είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο, για να προωθείται από εκεί για πώληση.
Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης που θα παρήγετο μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας και των λοιπών κατασχεθέντων ναρκωτικών, κυμαίνεται περί τις 500.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκτός από τα δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν κατασχέθηκαν:
•    Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8 κιλών και 151 γραμμαρίων
•    Πιστόλι, κυνηγετικό όπλο με 52 φυσίγγια και μια  συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
•    Χρηματικό ποσό 9.200 ευρώ
•    Δύο ζυγαριές ακριβείας
•    Διάφορα σύνεργα αποξήρανσης και διαρρηκτικά εργαλεία
•    23 κινητά τηλέφωνα
    Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις