Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ! «Κύμα» από απάτες σε βάρος ηλικιωμένων- Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί στον Πειραιά- Εξιχνιάστηκαν 7 υποθέσεις

«Κύμα» από απάτες σε βάρος ηλικιωμένων διαπιστώνεται στην περιοχή του Πειραιά!
Μόνο το τελευταίο 15νθημερο, η Αστυνομία έχει σταματήσει τη δράση δύο ομάδων, συλλαμβάνοντας συνολικά 4 άτομα ενώ αναζητείται και μια 45χρονη γυναίκα.
Στη πρώτη ομάδα μετείχαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 26,32 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) ενώ προσπαθούσαν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη εμφανιζόμενοι ως συντηρητές του ασανσέρ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι κατηγορούμενοι είχαν ξεκινήσει τη δράση τους από το περασμένο Αύγουστο, εξαπατώντας ηλικιωμένους στον Πειραιά για να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις, στις οποίες εμφανίζονταν σα λογιστές, ασφαλιστές και τελευταία συντηρητές του ασανσέρ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι  ρολόγια.
Τις ίδιες μέρες συνελήφθη, επίσης, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 40χρονος Έλληνας ενώ αναζητείται η 45χρονη συνεργός του.
Η σύλληψη έγινε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Ωστόσο, πρόσεξε το ζευγάρι να κινείται ύποπτα στους δρόμους του Πειραιά.
Αμέσως, ενημέρωσε την Άμεσο Δράση, της οποίας αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 40χρονο και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου.
Όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα μαζί με την φίλη του είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζευγάρι είχε αρχίσει, από τον περασμένο Ιούλιο, τη δράση του, προσεγγίζοντας με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία στη συνέχεια έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τους αφαιρούσαν και κοσμήματα.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά, που άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις