Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ- Ξεκινάνε άμεσα τα πλοία- Αυξήσεις 2% κέρδισαν τα πληρώματα της ακτοπλοίας

Άμεση αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών και αναχώρηση τις επόμενες ώρες όλων των πλοίων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία συνεδρίασε, το μεσημέρι, μετά τη νέα πρόταση των πλοιοκτητών για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 2%, αναδρομικά από 1.1.2018.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας λήφθηκε με ψήφους 10-4 καθώς η πλειοψηφία έκρινε- και σωστά- ικανοποιητικές τις εξελίξεις καθώς οι ναυτεργάτες στη "μεταμνημονιακή" περίοδο εισέρχονται με αυξήσεις 2%. Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλους κλάδους η ΠΝΟ κατάφερε στα χρόνια των μνημονίων να κρατήσει "ζωντανές" τις Συλλογικές Συμβάσεις στην ακτοπλοΐα χωρίς απώλειες μισθών έστω και και με μηδενικές αυξήσεις.
Μετά από την απόφαση αναμένεται να αναχωρήσουν, μέχρι το απόγευμα, τα πλοία για την εκτέλεση δρομολογίων.

@ Όχι να το παινευτούμε αλλά σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τις εξελίξεις. Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε ότι οι ναυτεργάτες θα πάρουν αυξήσεις με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και πως η απεργία δεν θα "τραβήξει" σε μάκρος. Μάλιστα, γράφαμε, στις 30/8, ότι "δύσκολα θα αποφασιστεί συνέχιση της απεργίας". Σε αυτό πέσαμε λίγες ώρες έξω. Όμως, δεν μπορείτε να έχετε παράπονο. Τα βασικά τα γνωρίζατε πρώτοι....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις