Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ! 12 χρόνια λειτουργεί σε λυόμενα το 1ο Ειδικό Δημοτικό Κορυδαλλού- Απίστευτες καθυστερήσεις από τον πρώην ΟΣΚ

Σε… λυόμενα στεγάζεται, εδώ και 12 χρόνια (!), το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού προς… δόξα της Ελληνικής Πολιτείας!
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αν και άρχισαν, το 2014, οι εργασίες κατασκευής νέου σχολικού κτηρίου δίνοντας ελπίδες σε εκπαιδευτικούς και γονείς το έργο σταμάτησε εδώ και 3 χρόνια, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού είναι δημόσιο σχολείο, που ιδρύθηκε το 1988, αρχικά ως διθέσιο ενώ λόγω της αύξησης των μαθητών έγινε, σταδιακά, 7/θεσιο ενώ από το 2001 λειτουργεί σε αυτό Ειδικό Νηπιαγωγείο. 
Αρχικά λειτούργησε  στην διεύθυνση  Μακεδονίας 31 αλλά καθώς η οργανικότητά του αυξανόταν μεταστεγάστηκε σε δικό του κτίριο στη διεύθυνση Ηπείρου 189 & Καρδίτσας.
Όμως, εξαιτίας βλαβών, που προκλήθηκαν κατά τους σεισμούς του 1999, το διδακτήριο αυτό κρίθηκε ακατάλληλο και το σχολείο φιλοξενήθηκε,  προσωρινά για λίγους μήνες, σε αίθουσες του 4ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.
Από το 2006 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού, στεγάζονται σε λυόμενες κατασκευές, σε χώρο του Δήμου, στη διασταύρωση της οδού Πλαταιών με πάροδο της οδού Σολωμού.
Το επόμενο διάστημα δεσμεύτηκε έκταση στην περιοχή Σταματοπούλου στον Κορυδαλλό, προκειμένου εκεί να κατασκευαστεί νέο σύγχρονο διδακτήριο.
Από εκεί και πέρα ξεκινάνε διαδικασίες σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς.
Αυτό αποτυπώνεται σε έγγραφο, που κατατέθηκε στη Βουλή από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε, την εταιρεία, που αντικατέστησε το παλαιό Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), μετά από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ. Προσέξτε:
29.10.2009: Εγκρίθηκε η προμελέτη του έργου
28.1.2010 Εγκρίθηκε η μελέτη εφαρμογής
2012 (δύο χρόνια μετά) εκδόθηκε Οικοδομική Άδεια
13.3.2014 (άλλα δύο χρόνια μετά) εντάχθηκε το έργο στο ΠΕΠ Αττικής 2007- 2013, με προϋπολογισμό 2.420.000 € και δικαιούχο την «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε»
7.4.2014 (ένα χρόνο μετά) υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο με συμβατική ημερομηνία περαίωσης 6.3.2016. Δόθηκε μια παράταση μέχρι 31.8.2016 αλλά «το έργο κατά την 31.12.2016 που αποτελεί την ημερομηνία της τελευταίας παράτασης, δεν είχε ολοκληρωθεί ενώ (…) έπρεπε να έχει περατωθεί από την 30.9.2016».
Το έργο είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75% αλλά στο μεταξύ είχε ξεκινήσει η διαδικασία για διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Το θετικό ήταν ότι με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, που λήφθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου με την ένταξή του στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014- 2020.
Παρόλα αυτά η ΚΤΥΠ δεν άλλαξε τους… ρυθμούς της και μόλις το Δεκέμβρη του 2017 κλήθηκε ο ανάδοχος να φέρει τα απαραίτητα στοιχεία για την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.
Από εκεί και πέρα, τίποτα, αφού όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Κορυδαλλού «εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία αδιαφορεί και δεν στέλνει τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την επαναδημοπράτηση του έργου στη Διαχειριστική Αρχή.  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός  ότι το έργο έπρεπε να είχε δημοπρατηθεί από τον περασμένο Απρίλιο και πέντε μήνες μετά δεν έχει ξεκινήσει καν η σχετική διαδικασία»!
  «Είναι απαράδεκτο ένα έργο στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, να αντιμετωπίζεται με τόση αδιαφορία. Είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους, που δίνουν σκληρή καθημερινή μάχη, τις σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης που δικαιούνται. Δεν θα επιτρέψουμε άλλες καθυστερήσεις σε βάρος δεκάδων οικογενειών» αναφέρει ο Σταύρος Κασιμάτης.

@ Τα σχόλια δικά σας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις